Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psí hrdina z Ukrajiny zachraňuje lidské životy: Patron odhalil už 90 min!

Autor: pma - 
12. dubna 2022
10:24

Jsou mu teprve dva roky, ale přesto je pro ukrajinskou armádu neocenitelným pomocníkem. Řeč je o pejskovi Patronovi, který dokáže vyčenichat miny a výbušniny. Zatím jich našel necelou stovku a kolegové v Černihivu si jeho práci vychvalují.

Váleční hrdinové nejsou jen vojáci. Jedním z ukrajinských hrdinů je i čtyřnožec Patron. Veselý Jack Russel svou práci vykonává s umem a rozvahou. „Od začátku války se mu podařilo zlikvidovat téměř 90 výbušných zařízení. Děkujeme ti, příteli, za tvou neúnavnou práci!“ napsali na sociálních sítích Patronovi spolupracovníci z ukrajinského Černihivu.

Video  Psí hrdina z Ukrajiny: Patron zachraňuje životy a odhaluje výbušniny!  - Twitter.com/Stratcom Centre UA
Video se připravuje ...

Patron zkrátka není brán jen jako pes, ale jako skutečný člen pyrotechnického týmu, který se snaží odrážet ruskou agresi. Malý nebojácný chlupáč své spolupracovníky doprovází na každém kroku a neúnavně hledá další miny a výbušniny. Kolegové míní, že díky němu bylo zachráněno mnoho lidských životů. A tak ho za vzornou práci často odmění Patronovou nejoblíbenější mlskou – kusem sýra.

Příběh Patrona oslnil mnoho světových médií a jeho fotku sdílely na sociálních sítích miliony lidí. „Tak malý a tak statečný!“ nebo „Je to stejný válečník, jako naši kluci. Jen tak dál,“ píší Patronovi fanoušci na sociálních sítích.

14:33
Dnes

Představitel Ruskem ustanovené správy v okupované ukrajinské Záporožské oblasti Jevhen Balyckyj (rusky Jevgenij Balickij) dnes uvedl, že dva lidé zahynuli při útoku ukrajinského dronu. Bezpilotní letoun podle něj zasáhl civilní vozidlo, ve kterém zemřeli muž a žena, rodiče čtyř dětí.

13:48
Dnes

Dodávky amerických balistických střel dlouhého doletu ATACMS Ukrajině nijak nezmění výsledek konfliktu, uvedl dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Reagoval tím na středeční prohlášení amerických představitelů, podle kterých Ukrajina minulý týden k bombardování vojenského letiště na Ruskem anektovaném Krymu použila tyto americké střely.

„Spojené státy jsou do tohoto konfliktu přímo zapojeny. Zásadně to nezmění výsledek speciální vojenské operace, svého cíle dosáhneme, ale samotné Ukrajině to způsobí další problémy,“ uvedl podle agentury TASS Peskov.

12:44
Dnes

„Musíme si být vědomi faktu, že dnes je naše Evropa smrtelná. Může zemřít a záleží to jen na tom, co si vybereme. A toto rozhodnutí musíme učinit nyní,“ prohlásil francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně o prioritách své evropské politiky před červnovými eurovolbami. Evropské země se podle něho musí vstříc hrozbám Ruska, Číny i na Blízkém východě zbavit obranné závislosti na Spojených státech a zesílit vazby na Británii. 

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa