Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zoufalý čin ukrajinské matky! Na dítě napsala telefon příbuzných, kdyby ji zabili

Autor: rc - 
5. dubna 2022
10:05

O naprostém zoufalství ukrajinských matek vypovídá fotografie, kterou na sociální síti sdílela Alexandra Maková. Na instagramu publikovala fotku, na níž je její dcera Vera a na zádech má propiskou napsané kontakty na své blízké! Telefonní čísla prý napsala pro případ, že při válce přijde o život.

Alexandra Maková se probudila v únoru ve svém bytě v Kyjevě do zvuku sirén a výbuchů. Otřesená nevěděla, co má v tu chvíli dělat a bála se o svou dceru Veru. Rozhodla se proto, že se ujistí, že v případě, že by se jí něco stalo, bude její dcerka v pořádku. Vzala proto propisku a na její záda napsala kontakty na příbuzné. „Na fotografii je Vera v první den války. Napsala jsem to třesoucíma se rukama,“ napsala ke snímku na Instagramu s tím, že už jsou s dcerou v bezpečí. Čísla ale napsala i na kus papírku, který prý stále nedokáže vyhodit.

Snímek se začal rychle šířit po sociálních sítích. Na twitteru ho sdílela ukrajinská novinářka Anastasija Lapatinovová. „Ukrajinské matky píší rodinné kontakty na těla svých dětí pro případ, že by se jim něco stalo a jejich děti přežily. A Evropa stále řeší plyn,“ napsala k fotce.

7:22
Dnes

Podle ruského nezávislého média Mediazone bylo od začátku války na Ukrajině zabito přes 51 600 ruských vojáků. Server to zjistil společně s BBC Russia, podařilo se jim jména zabitých vojáků ověřit.

7:01
Dnes

Dobré ráno, německý prezident Frank-Walter Steinmeier dnes zahájí dvoudenní návštěvu Česka, na Pražském hradě ho přijme prezident Petr Pavel. Hovořit by měli o energetice či situaci na Ukrajině. 

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

Zobrazit celý online

VIDEO: Děsivá zkáza po útoku Rusů: Naprosto zničili obchoďák v Kyjevě

Video  Děsivá zkáza po útoku Rusů: Naprosto zničili obchoďák v Kyjevě  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa