Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Elity prchají z Ruska: Putinova megastar Alla Pugačovová s rodinou utekla do Izraele

Autor: štt - 
27. března 2022
21:42

Ruská popová hvězda Alla Pugačová s manželem odcestovali do Izraele poté, co Vladimir Putin zahájil vojenskou invazi na Ukrajinu. Oba manželé na svých sociálních sítích imperiální tažení jednoznačně odsoudili. Plánovaný návrat do vlasti zatím nespecifikovali.

Na začátku března začala média informovat o tom, že zpěvačka a její manžel, komik, imitátor a populární televizní moderátor Maxim Galkin, odjeli z Ruska do Izraele. Podle médií jsou zde s nimi i jejich děti Liza a Garry. Devítiletá dvojčata, která se narodila náhradní matce.

Prominentní pár odmítá novinářům poskytnout rozhovor a není jasné, jak dlouho manželé plánují v Izraeli zůstat. Pětačtyřicetiletý Galkin má však na červen naplánováno šest vystoupení po celém Izraeli. 

Přední ruská popová diva se těší takovému obdivu, že ji v rusky mluvícím světě běžně nazývají pouze jejím křestním jménem. Koncert na počest dvaasedmdesátileté zpěvačky se jednoduše jmenoval „Naše Alla“. Pugačeviny největší hity jako „Miliony šarlatových růží“ a „Láska jako sen“ znají nazpaměť babičky i jejich vnoučata. Romantická komedie „Ironie osudu aneb užijte si koupel“ plná Pugačeviných hitů byla stálicí sovětských silvestrovských oslav.

Pugačovová a Galkin zpravidla neposkytují rozhovory a jen velmi zřídka se vyjadřují k politice. Avšak Galkin ihned po začátku války na svých sociálních sítích zveřejnil jednoznačný komentář: „Od časného rána jsem telefonoval se svými příbuznými z Ukrajiny. Nedokážu popsat, co teď cítím. Jak je to vůbec možné! Válka nemá žádné ospravedlnění! Ne válce!“ Dva dny po tomto příspěvku, který by podle nového ruského zákona mohl být považován za trestný čin, Galkin svým fanouškům oznámil, že dále bude komunikovat na Telegramu, jelikož jeho instagramový účet byl zablokován.

13:03
Dnes

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při příležitosti dnešního výročí havárie Černobylské jaderné elektrárny varoval před rizikem jaderného incidentu v důsledku ruské okupace Ukrajiny. V příspěvku na sociální síti X znovu upozornil zejména na situaci kolem Záporožské jaderné elektrárny na jihovýchodě Ukrajiny, kterou Rusko obsadilo na začátku své rozsáhlé invaze v únoru 2022.

12:15
Dnes

Největší hrozbou pro bezpečnost je ruský imperialismus, je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina ruské agresi ubránila. Po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártóem v Budapešti to řekl šéf české diplomacie Jan Lipavský. Szijjártó zopakoval postoj Maďarska, které napadené zemi nedodává zbraně.

10:43
Dnes

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině systémy protivzdušné obrany, které Kyjev žádá k obraně před stupňujícími se ruskými útoky. Madrid však pošle baterii raket do systému Patriot. Informoval o tom dnes deník El País a agentura Reuters. Obě jihoevropské země byly v posledních dnech pod tlakem partnerů z Evropské unie, aby systémy Ukrajině poskytly.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa