Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Děsivé video ze zdevastovaného Mariupolu: Mrtvoly leží přímo na ulici

Autor: jel - 
25. března 2022
15:15

Blízká spolupracovnice Alexeje Navalného - politička a aktivistka Ljubov Sobolová (34) - zveřejnila na sociální síti hrůzné video z nejvíce zničeného ukrajinského města Mariupol. Jde o záběry natočené z vozu, jehož posádka je zřejmě na útěku. Auto na videu projíždí kolem trosek, kamenů i kovů a také kolem mrtvých těl!

Přístavní město Mariupol je nejvíce zdevastovaným městem na Ukrajině. Rusové tam bez výčitek útočí na civilní cíle. Neštítili se bombardovat porodnici a dětskou nemocnici ani divadlo, kde se ukrývaly děti. 

Ljubov Sobolová nyní na sociální síti Telegram sdílela hrůzné video. Na něm zjevně skupina lidí prchá z Mariupolu v malé dodávce. Jejich vůz projíždí skrz naprosto zničené město. Vyhýbají se kamenům, troskám a kolem nich na zemi leží i těla mrtvých. 

Video  Hrůzné video z Mariupolu ukazuje mrtvoly přímo na ulici.  - Telegram Ljubov Sobol
Video se připravuje ...

Podle britského deníku Daily Mail jsou záběry zřejmě natočeny v západní části města. Tam ještě před měsíce vzkvétala kultura a tato část města se rychle rozvíjela. Nacházela se tam Mariupolská státní univerzita, vznikaly tam nové restaurace a bary. Nyní ze všeho zbyly jen trosky.

Jedním z nejhorších útoků v Mariupolu byl útok na tamní divadlo. Bomba dopadla na budovu, před níž byl na zemi obrovský čitelný nápis v azbuce, na kterém stálo „děti“. Uvnitř komplexu se totiž ukrývalo velké množství civilistů, především dětí.

Ti už tam trpěli i tak dost, protože neměli vodu ani jídlo, pak ale přišel strašlivý útok. Stále není jasné, kolik si tato hrůza vyžádala obětí. Naděje, že jsou někteří pod troskami živí, slábne každým dnem. Pod troskami zřejmě zůstalo až 1300 lidí. Úřady tvrdí, že bombardování nepřežilo 300 civilistů.

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

21:25
27. 4. 2024

Začaly se objevovat zprávy o tom, že Rusko naverbovalo chudé Kubánce, aby bojovali ve válce na Ukrajině. Mělo tak být učiněno podvodem, kdy byla rekrutům přislíbena práce v Rusku nebo vysoký finanční obnos za účast v boji. Ani k jednomu však nedošlo. „Už jsem ve válce nějakou chvíli a neplatí se nám. Mnoho z mých přátel bylo už zabito,“ vypověděl jeden z obelhaných. Celý článek čtěte ZDE

20:30
27. 4. 2024

Ukrajinská společnost Naftohaz v ranním prohlášení uvedla, že při dnešním útoku na její plynárenská zařízení nebyl nikdo zraněn a že útok „nebude mít vliv na poskytování služeb ukrajinským spotřebitelům ani zákazníkům skupiny“.

Rusko v posledních týdnech zintenzivnilo vzdušné útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Rozsáhlé škody utrpěly zejména tepelné elektrárny a přenosová soustava.

Cílem útoků byly v minulosti také podzemní zásobníky plynu, které jsou v hloubce i několika stovek metrů umístěny na západní Ukrajině. Ukrajina má větší skladovací kapacity než kterákoliv jiná země na západ od Ruska a aktivně se snaží přimět evropské obchodníky, aby tam uskladňovali své zásoby.

Zobrazit celý online

 

Video se připravuje ...
Další videa