Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Konec princeznovského života? Dcera mluvčího Kremlu Elizaveta (24) se hroutí z protiruských sankcí

Autor: rix - 
20. března 2022
09:49

Na Ukrajinu padají ruské bomby a umírají tam děti po desítkách. Dcera mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, krásná Elizaveta Peskovová (24), se mezitím hroutí z protiruských sankcí. Ty totiž dopadly už i na ni. Ačkoli si díky svému původu žije jako královna, omezení jí přijdou nefér.

Elizaveta je v jejích pouhých čtyřiadvaceti letech velmi úspěšná. Je zakladatelkou komunikační firmy a ředitelkou historické nadace s magisterským titulem v mezinárodních vztazích - její disertační práce se zabývala vlivem tureckých a íránských lobbistů na směřování zahraniční politiky USA. A života si umí pěkně užít.

Její instagram je plný fotek ve značkovém oblečení na luxusních letoviscích. Kráska také pilně dbá na svou postavu, což je ostatně na jejích snímcích vidět. Pohádkovému životu už je ale konec? Válka na Ukrajině dopadla i na ni.

„Jasně že mám více příležitostí, protože nejsem z obyčejné rodiny,“ řekla telefonicky webu Insider. „Ale pokud nemáte mozek, jsou vám tyto příležitosti k ničemu,“ rozhovořila se s tím, že považuje za nefér, že byla sankcemi zasažena. „Je to neopodstatněné. Byla jsem hodně překvapená, je to divný, že uvalili sankce na někoho, komu je 24 let a nemá co do činění s tou situací,“ dodala Peskovová.

Sankce byly na dívku uvaleny 11. března, o týden později, než byly uvaleny na jejího otce. Toho americké ministerstvo zahraničí považuje za jednoho z hlavních propagandistů Ruské federace. „V ideálním případě by Ukrajina měla být osvobozena a očištěna od neonacistů,“ uvedl mimo jiné.

Podle Spojených států Elizaveta těžila z moci své rodiny. Sličná blondýnka se na instagramu chlubí desítkami tisíc sledujících. Ti přímo hltají její fotky jako ze žurnálu. Kolika penězi Peskovová oplývá, není jasné. Na bídu si ale určitě stěžovat nemůže. Kvůli válce už ovšem nebude nic jako dřív.

15:57
Dnes

„Situace na frontě se vyostřila,“ uvedl velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj. „Situace se dynamicky měnila - v některých oblastech měl nepřítel taktické úspěchy a v některých oblastech se nám podařilo zlepšit taktické postavení našich jednotek,“ napsal na Telegramu.

Podle Syrského je pro ukrajinská vojska nejsložitější situace západně od Avdijivky a Marjinky, kde se ruské síly snaží prodrat ve směru na Pokrovske a Kurachove.

„Jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny se přesunuly na nové linie západně od Berdyči, Semenivky a Novomychajlivky (...) Celkově nepřítel dosáhl v těchto oblastech určitých taktických úspěchů, ale nepodařilo se mu získat operační převahu,“ uvedl velitel ukrajinské armády s tím, že ukrajinská vojska se ústupem snaží udržet svou bojeschopnost.

15:09
Dnes

Těla dvou utonulých mužů našla v řece Tise sobotu večer hlídka ukrajinských pohraničníků. Vzhledem k vysokým peřejím a silnému proudu se těla podařilo vytáhnout z vody až dnes ráno. Úřady se nyní snaží zjistit totožnost utonulých.

Tisa tvoří částečně hranici Ukrajiny s Rumunskem, Maďarskem a Slovenskem. Přes řeku se podle médií snaží dostat muži obávající se povolání do války proti Rusku. Po invazi ruských vojsk ukrajinské úřady zakázaly mužům od 18 do 60 let cestovat do zahraničí.

Od vypuknutí války jen na úseku, který střeží pohraniční jednotka z Mukačeva, našli těla už 24 mužů, kteří se pokoušeli řeku překročit, uvedl ukrajinský list. Ačkoliv momentálně stav vody v řece klesl, pokoušet se ji přeplavat je mimořádně nebezpečné, a to zejména v noci, kdy plavec může narazit do ostrých kamenů či zbytků stromů, nemluvě o prudkém proudu a nízké teplotě vody, varují pohraničníci.

14:13
Dnes

Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo dnes ruské ministerstvo obrany. Ukrajinská strana se zatím k ruskému tvrzení nevyjádřila, uvedl server BBC News na svém ruskojazyčném webu.

Novobachmjutivka leží severozápadně od města Avdijivka, odkud ruské invazní síly vytlačily ukrajinské obránce po měsících bojů letos v únoru.

Zobrazit celý online

Video  Zvěrstva vykonaná Rusy: Emotivní video ukazuje napáchané škody.  - FB Volodymyr Zelenskyj
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa