Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zkáza v Mariupolu: Blízké tam pohřbívají holýma rukama přímo před domem!

Autor: rix - 
20. března 2022
05:00

Na sociálních sítích se objevilo video, které drsně vykresluje realitu v obléhaném Mariupolu. Lidé tam údajně pohřbívají na vlastní pěst své příbuzné přímo před domem. 

„Podívejte, lidé zde prostě pohřbívají těla svých blízkých přímo před domem,“ popisoval autor videa hrůzný výjev. „Pochopte, že tohle se stalo s městem, které bylo kdysi naším domovem,“ zoufal si. „Pohřbívají tu těla sousedů, která tady ležela už čtyři dny,“ vysvětlil, že mrtvé nebylo kde pohřbít. 

V Mariupolu již dříve lidé pohřbívali těla zemřelých do masových hrobů. Situace ve městě je otřesná. „Každý, kdo zůstal v Mariupolu, potřebuje pomoc. Toto není město hrdinů, toto je město strachu, smrti a hrůzy,“ popsala šílenou situaci v okupovaném městě Svetlana Zlenková. „Ve městě není přípojka, voda, plyn, sanitka, na dvorcích krvácejí lidé s utrženými končetinami a bez pomoci,“ vysvětlovala zoufalá žena, s tím, proč se rozhodla o riskantní evakuaci. 

Ukrajinská města stále hlásí výbuchy a ostřelování. Ještě více než 1300 lidí zůstává v krytu pod troskami rozbombardovaného mariupolského divadla, o jejich osudu se neví. V ulicích města zůstávají těla obětí ruské agrese, svědci popisují, že je už nikdo neodváží. Páteční útok ruské armády na kasárna u jihoukrajinského města Mykolajiv si mezitím vyžádal desítky mrtvých.

19:30
Dnes

Německá policie ve středu v Bavorsku zatkla dva muže s německým a ruským občanstvím, kteří podle vyšetřovatelů chystali sabotážní akce s cílem narušit německou podporu Ukrajině. Jsou podezřelí i ze špionáže a jeden z nich také ze členství v teroristické organizaci. O případu dnes informovalo německé nejvyšší státní zastupitelství, podle něhož oběma mužům hrozí trest odnětí svobody ve výši až deseti let. Německé ministerstvo zahraničí si kvůli případu předvolalo ruského velvyslance. Ruská ambasáda v Berlíně označila případ za zjevnou provokaci s cílem rozdmýchat protiruské nálady.

18:36
Dnes

Unijní lídři si podle premiéra Petra Fialy (ODS) uvědomují, že vliv Ruska v EU je prokazatelný a že je potřeba mít se na pozoru. Řekl to po summitu v Bruselu.

18:15
Dnes

Polská policie ve středu zadržela muže, který je podezřelý, že se ruské vojenské rozvědce GRU snažil pomoci s případným atentátem na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Dnes o tom na svých internetových stránkách informovala polská prokuratura. Hrozí mu až osm let vězení.

Podle vyšetřovatelů Pawel K. dal najevo, že je ochotný spolupracovat s GRU, a navazoval kontakty s ruskými občany, kteří jsou „bezprostředně zapojení do války na Ukrajině“. Polská prokuratura uvedla, že mezi jeho úkoly patřilo sbírat informace o zabezpečení vojenského letiště Rzeszów-Jasionka na jihovýchodě Polska a předávat je GRU. To prý mělo Rusům pomoci při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Zelenského.

Zobrazit celý online

Video  Zvěrstva vykonaná Rusy: Emotivní video ukazuje napáchané škody  - FB Volodymyr Zelenskyj
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa