Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Game over, Rusové! Ukrajinská armáda vyhodila do povětří nepřátelský tank a pochlubila se videem

Autor: pma - 
16. března 2022
15:50

Ukrajinským vojákům ani po dvaceti dnech ruské invaze nedochází síly. Počátkem týdne se jim podařilo vyhodit do povětří ruský tank. „Vyhrajeme!“ zvolávají Ukrajinci.

Na záběrech, které sdílelo na svém twitterovém účtu ukrajinské Ministerstvo obrany, je vidět, jak si 25. samostatná výsadková brigáda poradí s ruským tankem, který vyhodí do povětří.

Osamělý nepřátelský tank byl zřejmě zasažen ukrajinskou protitankovou střelou nebo silnou výbušnou minou. Z podobných akcí mají tamní vojáci vždy neskrývanou radost. „Výsadkáři dále pokračují přesnými střelami. Není pochyb, že vyhrajeme. Sláva Ukrajině!“ uvedlo ministerstvo.

A radost z toho mají i běžní Ukrajinci. „Skvělá práce, pošlete tam další!“ nebo „Děkujeme za vaši odvahu a práci, jsme vám vděční“ zní na sítích od lidí.

Video  15.3.2022 - ! Ukrajinská armáda vyhodila do povětří ruský nepřátelský tank  - Twitter.com/ Ukrajinské ministerstvo obrany, Armed Forces
Video se připravuje ...

22:06
25. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:34
25. 4. 2024

Deset lidí dnes zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelováních ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dosazení Moskvou na okupovaných územích i zástupce ruského regionu.

20:58
25. 4. 2024

Ruští navrátilci z bojů na Ukrajině mají v Rusku na svědomí životy nejméně 107 lidí. Zhruba další stovce způsobili újmu na zdraví, uvedl ruský investigativní portál Vjorstka. Vražd, napadení a dalších trestných činů vedoucích k úmrtí nebo zmrzačení lidí se podle jeho informací dopustilo 175 ruských vojáků, včetně 91 bývalých vězňů, které omilostnil ruský prezident Vladimir Putin.

V letech 2022 až 2023 zavraždili navrátilci z války 76 lidí. Dalším 18 lidem způsobili těžkou újmu na zdraví, která vedla k úmrtí. Při dopravních nehodách, které zavinili, zemřelo dalších 11 lidí. Ve dvou případech pak bývalí vojáci zmanipulovali nezletilé k užívání drog, což vedlo ke smrti dvou dětí, vypočítal investigativní portál. Nejvíce vražd mezi navrátilci mají na svědomí bývalí vězni, kteří usmrtili 44 lidí.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa