Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Živě z ulic Ukrajiny: Země se Rusům brání zuby nehty už přes týden

Autor: red - 
4. března 2022
15:25

Nic není jako dřív ani čas neplyne stejně. Nejen ukrajinská metropole se už přes týden srdnatě brání tvrdým útokům ruské armády. Celý svět sem upírá své zraky, obrovská vlna občanské i oficiální humanitární i vojenské pomoci proudí do země, která odolává obru. Na obou stranách konfliktu umírají lidé, ortel nad nimi podepsal ruský prezident Vladimir Putin. Rusové však pálí i do civilistů. Dění na Ukrajině sledujeme nepřetržitě online, nyní vám přinášíme živé záběry z ulic Kyjeva či Kachovky, které zprostředkovala Mall.tv. 

21:13
Dnes

Ruské rakety zasáhly budovu Oděské právnické akademie. Podívejte se na novou fotografii z dnešního útoku.

20:51
Dnes

Při útoku na Oděsu zahynuly tři ženy a jeden muž, uvedl starosta města Hennadij Truchanov na sociální síti Telegram. Šéf oblastní správy Oleh Kiper, který dříve informoval o dvou obětech a osmi raněných, potvrdil čtyři mrtvé a 28 zraněných, včetně dvou dětí a těhotné ženy. Čtyři ranění jsou v kritickém stavu, o jejich životy bojují lékaři, dodal.

19:43
Dnes

Čtyřiapadesátiletý důstojník německé armády se dnes u soudu přiznal, že Rusku coby špion poskytoval vojenské informace. Přiměl ho k tomu prý strach z jaderné eskalace ve válce na Ukrajině, řekl podle agentury DPA v první den svého procesu před vrchním zemským soudem v Düsseldorfu.

19:20
Dnes

Česko s Německem sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině či bezpečnostní situaci v Izraeli a Pásmu Gazy, řekl po jednání se svým německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem prezident Petr Pavel. Podobné pozice mají země podle něj také ve vztahu k Číně, případně africkým zemím.

„Jsem rád, že na řadu těchto problémů sdílíme velice podobné pozice,“ řekl Pavel. Těší se, že v diskusích budou pokračovat.

18:50
Dnes

Dva mrtvé si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý raketami, oznámil dnes šéf oblastní správy Oleh Kiper, který dříve informoval o osmi raněných.

Zobrazit celý online

Válka na Ukrajině obrazem

Podívejte se na fotky z války na Ukrajině.

Video se připravuje ...
Další videa