Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putinův spojenec Lukašenko propálil další plány: Na kameru ukázal mapu se strategickými cíli

Autor: sova - 
2. března 2022
13:30

Prozradil Lukašenko náhodou, že příště bude napadeno Moldavsko? Běloruský diktátor promluvil ke své bezpečnostní radě před mapou, která zřejmě podrobně popisuje ruský plán boje o Ukrajinu. Běloruský vůdce Alexandr Lukašenko na videu podrobně popisuje ruské útočné linie směřující na Ukrajinu, z nichž některé se realizovaly již v prvních dnech invaze - například síly, které ze severu útočí na Kyjev a z Krymu na Cherson. Informuje o tom list Daily Mail.

Ukázal však také několik útoků, které se zatím neuskutečnily - jeden z nich dokonce podle všeho směřoval z přístavního města Oděsa do Moldavska, což naznačuje, že Rusko plánuje vpochodovat s vojsky do sousední Ukrajiny. 

8:05
Dnes

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při nasazení dronů, napsala agentura AP s odvoláním na představitele americké armády.

6:38
Dnes

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal dnes na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

5:59
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku vězení. Devatenáctiletý Alexandr Sněžkov dostal šest let. Oba byli odsouzeni za nápis „Smrt režimu“, který namalovali na periferii sibiřského města Čita, uvedl na svém ruskojazyčném webu server BBC News s odvoláním na ochránce lidských práv, kteří proces sledovali.

Prokurátor požadoval pro Sněžkova sedm let a pro Lizunovovou pět let v trestanecké kolonii za to, že kromě zmíněného nápisu také informovali na sociálních sítích o „přímých protiválečných akcích“, zejména o podpalování vojenských správ.

Zobrazit celý online

Mezitím Putinova armáda utrpěla sérii porážek, když se snažila provádět přesné údery na klíčové cíle ve zjevné snaze rychle a přesvědčivě vyhrát válku.

Děsivá kolona se přibližuje

To vyvolalo obavy, že se nyní chystá nasadit ruskou těžkou obrněnou techniku a dělostřelectvo ve snaze brutální silou dosáhnout vítězství - což je strategie, která by mohla způsobit obrovské ztráty na civilním obyvatelstvu.

K hlavnímu městu Kyjevu nyní směřuje „děsivá“ kolona tanků a dělostřelectva o délce 40 kilometrů, která se zřejmě snaží obklíčit město.

Ruské síly v úterý začaly bombardovat město a zasáhly televizní věž a nedaleký památník holocaustu poté, co varovaly občany, aby město opustili, jinak riskují smrt.

Kyjev v obležení

Podle místních zpráv je v současné době napadeno několik městských čtvrtí. Deník Kyiv Independent pozdě večer oznámil, že ruské bomby zasáhly Vyšněves, město na okraji hlavního města.

Dále uvedl, že pod palbou jsou čtvrti Rusanivka, Kurenivka a Boiarka - a také oblast poblíž kyjevského mezinárodního letiště. Zejména Rusanivka se nachází v centru města.

Podle agentury UNIAN bylo rovněž oznámeno, že v Bílé Cerkvi v Kyjevské oblasti byl slyšet hlasitý výbuch, když byl napaden sklad munice.

Video  Jaký je Nikolaj? Lukašenkův levoboček a korunní princ Běloruska  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa