Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidé oslavují hrdinu: Miminka brání doktor s brokovnicí!

Autor: rix - 
27. února 2022
13:25

Lidé na internetu vzdávají hold ukrajinskému pediatrovi, která se stará o miminka v nemocnici Okhmatdyt. Zařízení ostřelují ruské invazní síly a Demydov se tak o dítka stará s brokovnicí pověšenou přes rameno. Ukrajinské rodičky mezitím přivádějí na svět miminka přímo v protileteckých krytech. Od začátku války v nich maminky přivedly na svět už šest dětí, uvedli v neděli ráno Ukrajinci.

„V nemocnici jsou děti připojené na kyslík,“ vysvětlil doktor v příspěvku na sociální síti, proč zdravotníci nemohli miminka přemístit do bezpečí podzemního krytu.

Nocí mezitím hřmí bombardování. Na snímku, který koluje na internetu, stojí doktor-hrdina s jedním z miminek v náručí. Na prní pohled zaujme i brokovnice, kterou je mladý lékař vyzbrojený. „Operační sály nemocnice Okhmatdyt jsou plně obsazeny,“ popsal dramatickou situaci a děkoval všem ozbrojeným složkám za ochranu. 

Jak již dříve Blesk informoval, některé ukrajinské těhotné maminky rodí přímo v protileteckých krytech. Porodem v extrémních podmínkách si prošla i 23letá maminka, jíž praskla voda v jednom z úkrytů ve stanici kyjevského metra. Maličká Mia se narodila těsně před půl devátou večer. Prvorodičce přispěchala na pomoc ukrajinská policie, která z dálky slyšela její vzlyky. Podle strážníka Mykoly Shlapaka policisté pomohli děťátku na svět a zavolali sanitku, jež matku s dítětem převezla do nemocnice.

Příběh malé Mii se pro ostatní v úkrytu stal světlem na konci tunelu, informoval deník Daily Mail„Tvůj porod je naděje v ponurých časech,“ řekla novopečené mamince jedna z žen. Fotografie miminka obletěla sociální sítě.

Video  Drama v Charkově a civilní oběti! Mírová jednání v Bratislavě?   - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa