Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Srdce ze svíček pro Havla vyrostlo před Národním divadlem

Autor: kyc, ČTK - 
10. února 2012
17:12

Obří voskové srdce ze svíček pro zesnulého prezidenta Václava Havla (†75) stojí na piazzetě Národního divadla v Praze. Výtvarníci ho zde nainstalovali během pátku. Vystaveno bude až do 10. dubna.

Srdce pro Václava Havla, které se skládá ze 115 kvádrů, je dva metry vysoké a váží přes dvě tuny. Výtvarníci Lukáš Gavlovský a Roman Švejda ho začali odlévat 20. ledna v pražském kulturním centru Trafačka a od tohoto čtvrtka ho umísťovali před Národní divadlo.

„Bylo potřeba zlikvidovat vánoční výstavu a připravit dlažbu, aby unesla tíhu srdce," uvedl k přípravám Lukáš Gavlovský. Srdce má otevřený tvar a lidé tak mohou vstoupit i do jeho středu.

lalia ( 1. listopadu 2014 17:02 )

Vypadá to jako zástěna pro toho,kdo nedoběhne na WC.Abyste se nedivili co tam bude za pár dní.Bezdomovci tam budou mít závětří.

lalia ( 1. listopadu 2014 16:58 )

Kdy už ti Havlomilové přestanou otravovat a podstrkovat nám ožralého Vaška.Není nám po něm smutno,ba naopak,víme co pro nás udělal za kulišárnu.Dosáhl svého a jeho kamarádičkové také.Privatizace atd.škoda vzpomínat.Dáša je bohatá,také dosáhla svého,ale jestli je šťastná,toď otázka.

bugatipetr ( 11. února 2012 14:56 )

nECHÁPU, PROČ JSTE UDĚLALI ZE SVÍČEK SRDCE, JE TO NEVKUSNÉ A HLOUPÉ. TAKOVÝ VÝTVOR MŮŽE TVOŘIT ČLOVĚK, KTERÝ JE NA HLAVU. PO VYHOŘENÍ SVÍČKY JE TO POUZE ODPAD A NÁS TÍMTO DNES CHCETE JEN OŠÁLIT. KDYŽ PAN HAVEL BYL TAK VELKÁ OSOBNOST A TAK, NEJSOU VŠICHNI BOHATÍ JAKO LIDÉ , KTEŘÍ BYLI V JEHO OKOLÍ ATD. NECHCI, ABY SE UKAZOVALO TO SRDCE U NÁRODNÍHO DIVADLAA AŤ SI HO VDOVA NECHÁ DOMA NA ZAHRADĚ, TAK JAKO JÍ ZŮSTALA VILA A KONTO.NÁM BUDOU POŘÁD NĚCO VNUCOVAT CO JE JEN V JEJICH PROSPĚCH.

felicity. ( 11. února 2012 12:51 )

felicity. ( 11. února 2012 12:50 )

jsem debil, odpusťte- vynalézavý

Zobrazit celou diskusi