"Dobře prodávané knižní tituly mají obvykle velmi dobrou startovací pozici ve filmovém průmyslu. Zatím ale nevedeme nějaká konkrétní jednání. Jde pouze o záměr," prozradila deníku Aha! mluvčí nakladatelství Albatros media, které stálo za vydáním skandální knihy, popisující vztah Obermannové k zesnulému českému exprezidentovi.

Tajná kniha Havlovi přitížila

V Tajné knize se sice otevřeně nehovořilo o Havlovi, za postavou "Největšího z Čechů" však byl dobře rozpoznatelný. A protože se kniha dobře prodávala, uvažuje nakladatelství o její převedení na filmové plátno. Co na tom, že Havlovi tímto textem Obermannová hnula žlučí a nejspíš i pořádně přitížila... Její publikování mu vadilo i při zpovědi krátce před smrtí.

Postoj nakladatelství je však jednoznačný - pokud bude dobrá nabídka, tak proč netočit. Je z toho samozřejmě cítit vidina zisku.

Co si o tom však myslí sama spisovatelka Obermannová, je velmi těžké odhadnout. Natož zjistit. Před mediálním humbukem po zveřejnění její knihy utekla do zahraničí, s nikým nekomunikuje a v České republice se nyní raději nezdržuje.

Fotogalerie
7 fotografií