Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Důchodce vezl migranta pod palubní deskou luxusního BWM. Prozradilo ho srdce

Autor: Mii - 
11. prosince 2017
12:35

Španělská civilní garda zatkla marockého pašeráka v penzijním věku (65) poté, co objevila, muž se ve svém autě snažil do Španělska propašovat 12letého uprchlíka. Chlapce ukryl pod palubní desku, kde měl málo kyslíku a málem cestu nepřežil. Policisté skrýš našli pomocí speciálního detektoru, který dokáže zaznamenat tlukot srdce.

Uprchlík, podle policistů původem z Guiney v západní Africe, se v malém palubním prostoru skrýval oděný jen v páru špinavých kalhot. Vozidlo, ve kterém jej penzista převážel, bylo BMW X5. Policisté auto kontrolovali na hranici mezi Marokem a španělskou enklávou Melillou. Když objev učinili, palubní desku rozervali na půl.

Chlapec byl dezorientovaný a měl problémy s dechem, kvůli bolestem končetin se nemohl ani postavit. Okamžitě mu byla poskytnuta zdravotnická péče. Doktoři konstatovali, že se zotaví, ale kdyby cesta trvala o něco déle, pravděpodobně by ji kvůli nedostatku kyslíku nepřežil. Řidiče policie na místě zatkla a převezla do vazby.

„Operace začala, když policisté zastavili BMW X5 s marockou poznávací značkou, aby mohli prověřit identitu řidiče. Požádali jej, aby ukázal obsah kufru a nic v něm neměl. Strážníky ale zarazilo, že když použili přístroj na detekci tlukotu srdce, naměřil přítomnost dalšího člověka,“ vysvětloval mluvčí civilní gardy v prohlášení.

„Zahájili tak důkladnější prohlídku, až nakonec zjistili, že se v palubní desce ukrývá mladý chlapec. Kus desky v procesu zničili,“ pokračoval mluvčí.

Uprchlíci v sedačce a motoru

Na hranici mezi Marokem a Španělskem dochází k podobným objevům nebo ozbrojeným incidentům zahrnujícím uprchlíky často. V červnu například napadl na stejném místě uprchlík s nožem policistu. Křičel při tom Allahu Akbar.

V srpnu pak bezpečnostní kamery zachytily, jak si policista zlomil nohu, zatímco se snažil zastavit 200 uprchlíků, kteří se chtěli dostat do Španělska skrze vedlejší španělskou enklávu Ceutu.

Hlavní jsou ale případy pašování v automobilech a kamionech. Civilní garda zde již zaznamenala uprchlíky schované v sedadlech vozidel, nebo i v jejich motorech. V lednu dokonce garda našla 19letého uprchlíka schovaného v cestovním kufru.

Video  Drsný střet policie a uprchlíků v Římě: Létalo kamení, policie nasadila vodní děla  - Reuters
Video se připravuje ...

naidka ( 11. prosince 2017 14:55 )

Dobré je taky, že počítají kalhoty v párech, asi podle počtu nohavic: "Uprchlík, podle policistů původem z Guiney v západní Africe, se v malém palubním prostoru skrýval oděný jen v páru špinavých kalhot."

Agent_007 ( 11. prosince 2017 13:18 )

Za odměnu poslat migranta zpátky,odkud pochází.

Zobrazit celou diskusi