Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyzýval Bělobrádek Češky k sexu s uprchlíky? „Nehorázná lež,“ zuří vicepremiér

Autor: všm - 
11. ledna 2016
20:00

„Češky by se neměly bránit sexu s uprchlíky“, „Běženci nemusí dodržovat naše zákony“. Takovéto výroky připsala exkandidátka na primátorku Ostravy za LEV 21 Nela Lisková vicepremiérovi Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL). Ten se proti jejím tvrzením důrazně ohradil. Podle něj jde o neúspěšnou kandidátku, která prošla několika stranami. Její výroky označil za „lživé a nehorázné“. V jednom ze svých textů dokonce Lisková vyzvala politika, ať nabídne imigrantům vlastní ženu.

„Již delší dobu se prostřednictvím e-mailů a sociálních sítí šíří hoax, jehož autorkou je Nela Lisková (neúspěšná kandidátka, která prošla několika stranami). V tomto vylhaném textu mi jsou vkládány do úst dva nehorázné výroky,“ brání se Bělobrádek v osobním dopise, který zveřejnila na oficiálním webu KDU-ČSL.

Podle něj nikdy nikde neuvedl, že by se měly „ženy uvolit v rámci zvýšení populace ke styku s imigranty“. To napsala ve svém článku na jednom z alternativních serverů Lisková. I s dodatkem, ať vicepremiér nabídne „černým, nakaženým primitivům“ svou manželku.

„Ve skutečnosti jsem na tiskové konferenci řekl, že demografické potíže, které naší zemi hrozí v důsledku nízké porodnosti, mohou do jisté míry vyřešit uprchlíci, kteří se v naší zemi rozhodnou zůstat,“ vysvětluje Bělobrádek v prohlášení i s odkazem na datum svého projevu.

Odmítá také druhé obvinění Liskové, podle něhož měl uvést, že „naše zákony imigranti dodržovat nebudou muset, protože by to byl vůči nim projev neúcty a fašismu“. Naopak prý neustále zdůrazňuje, že je naprosto nezbytnou podmínkou pro každého, kdo chce žít v České republice, dodržovat českou ústavu a zákony, občanské svobody včetně svobody slova. „Povinností je i vzdát se prvků neslučitelných s ústavou, diskriminace žen a jinověrců, naučit se jazyk a respektovat naši kulturu a zvyky,“ dodává Bělobrádek.

Sama Lisková oprávněnost kritiky zcela popřela. Výroky prý čerpala z cizích článků a vicepremiér se tak má obracet na autory těchto článků a ne na ni.