Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kameramanka podkopla uprchlíkovi se synem v náručí nohy, teď získali oba nový domov

Autor: shp - 
17. září 2015
13:20

Celý svět zůstal šokován, když viděl, s jakou bezcitností nastrkuje maďarská kameramanka Petra László nohu, aby podrazila prchajícího uprchlíka. Syřan Usáma Abdúl Mohsen se snažil se synem v náručí na cestě za novým domovem pláchnout před policií v maďarských polích, ale byl polapen. Nyní našel i se svými dvěma syny nový domov ve Španělsku.

Ve čtvrtek dorazil konečně Usáma i s malým synem Zaidem, se kterým spadl na zem po podlém útoku kameramanky, do Madridu. Společně s nimi byl v zemi udělen i azyl staršímu synovi Muhammedovi.

Rodina dorazila do země vlakem, tak trochu jako celebrity. Jejich příběh totiž po zveřejnění děsivého videa z pole, sledovali lidé z celého světa. Usáma byl chvílemi z přítomnosti tolika novinářů nesvůj, ale jinak se usmíval a ukazoval vítězné „véčko.“

Že by svou rodinu v zemi nezabezpečil, se bát nemusí. Muž, který byl v Sýrii fotbalovým trenérem, povede ve Španělsku školní tým. Může tak ukázat svůj um a být přínosem.

Budoucnost bude velmi dobrá pro mého syna ve Španělsku,“ řekl Muhammed místnímu deníku El Mundo. Kameramanka Petra László byla po incidentu vyhozena ze zaměstnání. „Omlouvám se, měla jsem strach,“ kála se pak.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi