Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Kameramanka kopla uprchlíka, teď ho žaluje. „Je mi to jedno,“ směje se emigrant

Autor: mb - 
27. října 2015
20:04

Uprchlík ze Sýrie, kterému maďarská kameramanka Petra László podrazila nohy, se nebojí žaloby, kterou připravuje útočnice. Maďarka navíc zvažuje emigraci z rodné země kvůli „zničenému životu“. Syřan Osama Abdul Mohsen jí vzkazuje, ať si jede, kam chce. On se má ve Španělsku skvěle a hodlá v Evropě zůstat.

„Jo, o žalobě, kterou chystá novinářka, jsem slyšel, ale moc mě to netrápí, protože jsem neudělal nic špatného. Ať se klidně obrátí na soud. Teď myslím na svoji rodinu, ona je mi ukradená,“ prohlásil Osama Abdul Mohsen.

Z xenofobky emigrantkou?

Maďarská kameramanka Petra László kopala do uprchlíků a Osamovi podrazila nohy, zrovna když utíkal s dítětem v náručí. Kvůli incidentu přišla o práci a zvažuje emigraci do Ruska. V Maďarsku ji prý už nikdo jako kameramanku nezaměstná. Navíc prohlásila, že bude Osamu žalovat. Ten prý o incidentu na policii lhal. Petra László se cítí nevinnou, údajně se jen „bránila“ před imigranty.

Jeď si kam chceš!

Zatímco Maďarka o práci přišla, Syřan získal poté, co jeho příběh obletěl svět, práci fotbalového trenéra ve Španělsku. Stejnou profesi vykonával doma v Sýrii. Španělsko si navíc nemůže vynachválit. „Jestli se bude se mnou soudit, nebo ne, jestli zůstane v Maďarsku, nebo ne – to je její věc, její život. Já zůstanu ve Španělsku, moc se mi tu líbí. Právě sem plánuji přivézt rodinu. Můj advokát už vyřídil všechny potřebné formality a doufám, že za mnou brzy přijede má žena a další dvě děti, které zůstaly v Turecku,“ libuje si Osama Abdul Mohsen.