Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Veselé muslimky teplické. Kuřáka Kuberu a šéfa ODS vítaly zahalené ženy

Předseda ODS Petr Fiala, senátor a primátor Jaroslav Kubera a muslimské ženy
Předseda ODS Petr Fiala, senátor a primátor Jaroslav Kubera a muslimské ženy  (Autor: Twitter Petra Fialy)
Autor: Jan Kálal - 
17. července 2015
11:45

Kdo přijede do Teplic na severu Čech, vidí soužití s islámem přímo na ulici. Přesvědčil se o tom i předseda občanských demokratů Petr Fiala, který přijel na vizitu za svým stranickým kolegou – senátorem, primátorem Teplic a vášnivým kuřákem Jaroslavem Kuberou. Fiala už dal na Twitter fotku, kde jsou politici ve společnosti zahalených muslimských žen. Jedna má i burku.

„V Teplicích nám zřejmě fandí i místní muslimské návštěvnice,“ napsal na Twitter šéf ODS. A přidal k tomu „smajlík“. Město na severu, kterému dlouhodobě vládne primátor Kubera, je jednou z největších arabských enkláv v Česku.

Na zveřejněné fotografii je vidět Fiala v uvolněné náladě a se sakem přes rameno. Dále veselý a opálený Kubera. A pak ještě tmavší čtveřice žen. Jedna zvesela dělá gesto rukama, smějí se i další dvě dívky s hidžábem. U čtvrté je možné úsměv ale jen odtušit, i v pátečním letním parnu jsou jí vidět jenom oči.

Mimochodem, zatímco vláda řeší, jak kuřáky co nejvíc sešněrovat a zakázat jim, aby si zapálili v restauracích, primátor Kubera představuje protipól těchto snah. A že je u něj marné proti kouření bojovat, ví dobře i šéf ODS Fiala. Na Twitteru se už ve čtvrtek pochlubil, kolik kartónů svému stranickému kolegovi veze…

null:gallery:false:false:false