Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Takhle se hroutí „pevnost Evropa“. Videa zachycují masový příliv migrantů

Autor: mb, ČTK - 
16. července 2015
17:47

Uprchlickou krizi teď skloňují politici napříč Evropou ve všech pádech. Bruselští byrokraté debatují nad kvótami, národní státy řeší počet míst v táborech pro imigranty. Faktem ale je, že starý kontinent příliv uprchlíků nezvládá dlouhodobě! Podívejte se na videa, která dokumentují jejich vpád přes hranice.

Termínem „pevnost Evropa“ se holedbali evropští politici, kteří chtěli zajistit neprodyšnost vnějších hranic Evropské unie. Jenže přestože Evropané vynaloží ročně na ochranu hranic přes miliardu euro (zhruba 27 miliard korun), ukazuje se, že „pevnost“ spíše připomíná potápějící se loď.

Uprchlíci totiž berou Evropu ztečí již několik let a nebojí se ani policie. Jen přes Středozemní moře k nám letos připlulo 137 tisíc uprchlíků, další do Evropy proudí po souši.

Oblíbenou „branou do Evropy“ je španělská enkláva Melilla v Maroku. Tuto nahrávku zveřejnilo v roce 2014 španělské ministerstvo vnitra. Ukazuje, jak zhruba 800 imigrantů doslova útočí na španělskou enklávu v Maroku. Někteří seděli na plotu i šest hodin a až 140 z nich nakonec uspělo a dostalo se na španělské území.

Stejná lokace, 200 rozvášněných Afričanů převážně z Kamerunu a Guineje běží ulicemi a následně španělskou branou do vysněné Evropy.

A takto vypadá situace již uvnitř EU. Uprchlíci se perou s řidiči kamionů, kam se s oblibou schovávají.

 Bez komentáře: Bezmocná policie nahání imigranty ve Francii.

Lidskoprávní organizace upozorňují, že špatná ekonomická situace v Evropě a uprchlická krize je doslova toxický koktejl, který může posílit radikální směry ve společnosti.

Demonstrace proti imigrantům jsou hlášeny prakticky z celé Evropy. Slovensko dokonce uskuteční mimořádné cvičení svých bezpečnostních složek s cílem prověřit jejich připravenost na zvládnutí případného značného přílivu uprchlíků.

Zapalují uprchlická centra

V Německu se stala připravovaná ubytovna pro běžence terčem žhářů! Ti v noci na dnešek zaútočili na zatím ještě prázdný komplex v bavorském Reichertshofenu. „Zatím nemůžeme vyloučit, že motiv je xenofobní,“ uvedl policejní mluvčí Hans-Peter Kammerer. V minulosti se v městečku konalo několik demonstrací proti chystanému ubytování běženců.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině