Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tipy a triky pro imigranty. Příručka jim radí, jak proniknout do Evropy

Autor: sou - 
19. června 2015
15:29

„Nemějte u sebe mince z jiných zemí. Nejvíc kontrolovány jsou vlaky, veřejná místa a nádraží. Vyhněte se jim!“ Tak taková doporučení se dozví uprchlíci na webu w2eu.info. Portál nabízí kompletní manuál pro cestování nelegálních imigrantů se zájmem o Evropu. Některé z rad jsou podle Security Magazínu navíc za hranicí zákona.

S návodem obchodují i turečtí pašeráci, kteří si za něj účtují od dvou do čtyř tisíc eur (55 až 110 tisíc korun). Uprchlíci tu pak najdou informace o tom, co konkrétně jim v jejich vysněné destinaci hrozí. Mezi nimi například tip, že by u sebe neměli mít žádný důkaz o cestování po jiných částech Evropy.

Poslankyně Černochová vidí za radami mafii

„Potvrzuje se tím to, že některé státy, respektive organizace a mafie v nich, jsou do současné imigrační vlny zapojené. Když přelétám v rámci zemí Evropské unie, tak procházím rentgenem, kontrolují mi každou lahvičku a pomalu mne vysvlékají. Tady proudí desítky tisíc lidí bez pasu a bez lékařských prohlídek… Situace v EU je neúnosná,“ uvedla v reakci na existenci webu poslankyně a členka výboru pro obranu Jana Černochová (ODS).

Černochová také upozorňuje, že mezi imigranty nevidí skoro žádné ženy a děti. Otázkou tak podle ní zůstává, kdo celou věc podporuje a kdo na ní hlavně nejvíc profituje. Samotným vlastníkem domény w2eu.info je podle Security Magazínu Bernd Kasparek z německého Mnichova.

Na Slovensku uprchlíci nemají končit, ČR na mapě chybí

Na webu s radami pro imigranty si přistěhovalci můžou u každé země EU přečíst, zda je vhodná k trvalému přesunu, nebo se jí mají vyhnout. Například u Slovenska je varování, že je tam na prvním místě státní bezpečnost. Proto by si ho neměli vybrat jako konečnou stanici.  

U Rakouska zase varují před policií. Prý bude kontrolovat, jestli se už neobjevili v jiném evropském státu. Pozor by si proto měli dávat na odebírání otisků prstů během cesty tam a pak i na to, aby u nich rakouská policie nenašla mince a jízdenky z jiných států EU. Mohlo by to zhatit jejich pokus o získání azylu.

Ke každé zemi Evropské unie si tak tito „uprchlíci“ můžou najít všechna pro a proti a vybrat si stát, který jim bude nejvíc vyhovovat. My jim moc možností nenabízíme. Česká republika totiž vůbec v těchto radách o cestování po Evropě pro uprchlíky není.

 

pekaaaros ( 20. června 2015 22:18 )

podle mě jste se nechali trochu zblbnout medii. kež bych se nepletl.

datelobecny ( 19. června 2015 19:45 )

Neuvěřitelné, zvlášť když si vzpomenu na to, jak nás před rokem 2004 v EU zemích na hranicích šikanovali, ale líní a nekulturní bubáci s Aidsem jsou asi v poho.

buban ( 19. června 2015 18:48 )

I ty rasisto! Ty nechceš být obohacen kulturou přátel otevřených ohňů, kulturou sdílení nejen majetku, ale i dcerek, vnuček-a tím pádem i jejich vdovských, sirotčích a dalších sociálních dávek? Styď se.

buban ( 19. června 2015 18:41 )

Spíš bych řekla, že Anča Hodinová Šabatová schne ze zklamání, že ty imigrantské morky neznají její adresu.

buban ( 19. června 2015 18:38 )

Nevím, kde bydlí "moiaza", ale zkuste bydlet ve městě, které je na hranicích s Rakouskem-a doteď jsme tu neměli ani morky. Rakušáci už nával migrantů nezvládají-proběhlo to i tiskem, čmoudům nepřidělují statut uprchlíka. Kam tyto podagry táhnou? No přes Moravu do Česka, potom možná dál. U nás na hranici jsem za poslední dva týdny neviděla ni jednoho celníka, vojáka, prostě nikoho, kdo by ty černé ludry zastavil, resp. vrátil k jejich tamtamům, ohňům a samopalům-kterými by vyřešili vzájemné problémy.

Zobrazit celou diskusi