Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z obrazovky ČT mizí známý reportér: Investigativec Hynek si bere neplacené volno. Kvůli zdraví?

Autor: simao - 
29. února 2024
22:00

V minulosti referoval třeba o aféře Radovana Krejčíře či o Čapím hnízdě. Reportér ČT a investigativec Jiří Hynek však nyní mizí z obrazovky České televize. Požádal o neplacené volno - primárně ze zdravotních důvodů, uvedly Novinky.cz.

„Jiří Hynek požádal vedení zpravodajství České televize o neplacené volno primárně ze zdravotních důvodů. Reportér Hynek je dlouholetým a zkušeným zaměstnancem zpravodajství České televize, generální ředitel Jan Souček a ředitel zpravodajství Petr Mrzena se proto rozhodli mu vyhovět,“ potvrdila mluvčí ČT Vendula Krejčová pro Novinky.cz.

„Ano je pravda, že jsem požádal o neplacené volno, a to zejména ze zdravotních a rodinných důvodů. Práce byla, zejména v posledních dvou letech, tak stresová a zdravotních důvodů jsem se nedokázal zbavit, že jsem z toho kruhu musel vystoupit,“ potvrdil reportér Hynek na sociální síti X.

Hynek se v minulosti v ČT věnoval mj. případu Radovana Krejčíře, kdy vyrazil přímo na Seychely, či kauze H-System. Jak uvedl pořad Newsroom ČT24, v minulosti mu chodily i výhrůžné esemesky. Působil coby reportér v rámci domácího zpravodajství. Za poslední rok referoval mj. i o kauze Čapí hnízdo, v níž opětovně padl osvobozující verdikt. 

Je za odchodem Hynka z obrazovky něco víc? Podle Novinky.cz mluvčí naznačila i možný, leč nespecifikovaný problém v jeho chování.

„Pokud došlo k jakémukoliv incidentu ze strany Jiřího Hynka, bude vedení televize samozřejmě vše adekvátně řešit a žádat vysvětlení i po Jiřím Hynkovi. Není možné tolerovat nic, co by poškodilo dobrou pověst ČT a jejího zpravodajství,“ dodala pro Novinky.cz mluvčí Krejčová.

Video  Šéf ČT Souček v Blesku: Jaká bude televize pod ním? Co vyšší poplatky a chystá se propouštět?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

 

ivan ponocný ( 1. března 2024 15:45 )

azbuka asi ne, spíš odloučené pomezí v hlubokých horách

ivan ponocný ( 1. března 2024 15:38 )

není to ten, co měl přízvuk a Ľ, jako by jeho mateřský jazyk byla azbuka?

Slavka2 ( 1. března 2024 10:42 )

To je škoda, mám ho ráda, i jeho paní. Sympatická dvojice. Bude mi chybět. Možná je to vyhoření, mám s tím vlastní zkušenost. Tak hodně zdraví!!! 🙂

Uživatel_5279177 ( 1. března 2024 10:17 )

Konečně došlo i na tohoto štváče ,ale trvalo to !Postupně by měli zmizet všichni ulhaní a jednostranní redaktoři z ČT a byl by klídek v České republice.

lubosbeyr ( 1. března 2024 07:53 )

Není možné tolerovat nic, co by poškodilo dobrou pověst ČT a jejího zpravodajství,“ dodala pro Novinky.cz mluvčí Krejčová.
----------------------------------------------------------------------------------
Tak tohoto se bát nemusí, tu už tato organizace poplatná režimu, ztratila dávno. 😃

Zobrazit celou diskusi