Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Posledních pár hodin. Česká pošta řekla, kdy ještě zvládne dodat balík do Štědrého dne

Autor: ČTK - 
19. prosince 2023
16:03

Počet podaných balíků u České pošty v pondělí přesáhl 473 000, což je zhruba trojnásobek proti běžnému provozu po zbytek roku. Rekord to nebyl, již před týdnem pošta zaregistrovala 509 000 podání. Řekl to mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Výraznější objem podle mluvčího pošta čeká ještě po středě, kterou označila jako rozhodný den pro bezpečné doručení do Štědrého dne. „Nicméně žádné extrémy už neočekáváme,“ dodal Vitík.

Poslední víkend byl jedním z nejsilnějších i v historii Zásilkovny, která zpracovala přes 620 000 zásilek. To je o 21 procent více než víkend minulý. Kvůli přeplněnosti výdejních míst Zásilkovna některé balíky přesměrovává na nejbližší volnou výdejnu. Podle mluvčí Terezy Kotkové jde o nižší procenta zásilek. „Nicméně to není jen z důvodu přeplněnosti výdejního místa, ale i na základě požadavků našich klientů,“ podotkla.

Podle společnosti Skladon lze zvýšený balíkový provoz očekávat i po novém roce, kdy budou lidé ve větší míře vracet do e-shopů nevhodné dárky. Týká se to třeba obuvi, kde zákazníci vrací více než pětinu zakoupených produktů.

O šest procentních bodů na 25 procent se zvýšil podíl Čechů, kteří se letos při nákupu v e-shopu setkali s podvodem. Většina podvedených zákazníků ale uvedla, že jim nevznikla žádná škoda, vyplývá z prosincového průzkumu společnosti Eset. Přibylo také lidí, kteří podvod nijak neřeší, a to z loňských 33 procent na 42 procent. Čtvrtina lidí se při řešení obrací na banku, pětina na policii a zhruba deset procent na provozovatele obchodu.

Video  Mluvčí České pošty pro Blesk: Co dělat, když zruší vaši poštu?  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

verka1 ( 19. prosince 2023 18:18 )

Zatím jsme neměli problém s českou poštou. Balíky také dovezl kurýr v sobotu.
Záleží na zaměstnancích pošty.

lumir20 ( 19. prosince 2023 18:04 )

Česká pošta zvládne leda velké H...., není schopna ani doručit v Letňanech SIPO

Zobrazit celou diskusi