Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Balák dál bydlí v lánské vile za hubičku. Soud odročil jednání o výpovědi na neurčito

Autor: ČTK - 
17. října 2023
14:22

Soud v kauze bývalého šéfa Lesní správy Lány Miloše Baláka, který zažaloval správu lánské obory kvůli výpovědi z pronajaté vily, je odročený na neurčito. Důvodem je Balákův zdravotní stav. Jednání rakovnického okresního soudu bylo původně naplánované na středu. Žalobce svůj stav doložil lékařskou zprávou, z níž vyplynulo, že není aktuálně schopen osobní účasti na soudním jednání, uvedl dnes na dotaz ČTK mluvčí rakovnického soudu Marcel Lehečka.

Žalobce byl zároveň vyzván, aby v soudem stanovené lhůtě doložil, kdy mu bude jeho zdravotní stav účast u soudního jednání umožňovat," informoval Lehečka.

Balák nesouhlasí s výpovědí z nájmu ve vile patřící Hradu, proto podal žalobu na neplatnost výpovědi. Web Seznam Zprávy letos v dubnu uvedl, že Balák platí za vilu s 21 místnostmi 6300 korun měsíčně. Prodloužení nájmu až do roku 2025 Balákovi podle serveru podepsala jeho podřízená týden před jeho odchodem z funkce.

Bývalý šéf lánské lesní správy byl už dříve odsouzen za porušení povinností při správě majetku, ve funkci skončil loni 31. prosince. Letos v květnu obdržel od prezidentské kanceláře z pronájmu domu o výměře 250 metrů čtverečních výpověď. "Lesní správa Lány jako důvod výpovědi uvedla i jeho kauzy, ve kterých byl soudem uznán vinným," řekl už dříve Deníku N současný ředitel lánské lesní správy Pavel Rus. Balák uvedl, že díky milosti od bývalého prezidenta Miloše Zemana je jeho trest za ovlivnění zakázky v lánské oboře zahlazený a je na něj třeba pohlížet jako na nevinného. V další kauze letos soud Balákovi pravomocně potvrdil peněžitý trest 870.000 korun a dvouletý zákaz činnosti. Případ se týká těžby kamene v lánské oboře. Balák podal proti verdiktu dovolání k Nejvyššímu soudu.

Jiří Frais ( 18. října 2023 10:02 )

Hnát k zodpovědnosti....

Jiří Frais ( 18. října 2023 10:00 )

+ ty, co mu to dohodili, schválili, podepsali....

Anna Třísková ( 17. října 2023 17:40 )

Jednání se bude odročocat tak dlouho, až uplyne doba pronájmu. Potahne se to tak dlouho, jako to bylo u Janouška. Všichni jsme si rovni, že?

panda82 ( 17. října 2023 17:36 )

Prosím kde je tam 21 pokojů, kdo nás opíjí rohlíkem,

Bispartanadohlavy ( 17. října 2023 17:19 )

Balak má Pavka evidentně na salámu

Zobrazit celou diskusi