Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vondráška zaskočil odchod šéfa prezidentské ochranky Baláže: Hledá mu místo

Autor: ČTK - 
26. března 2023
19:04

Policejní prezident Martin Vondrášek usiluje o to, aby končící šéf Útvaru pro ochranu prezidenta ČR Martin Baláž zůstal u policie. Balážova nástupce v čele útvaru začne prezidium hledat v dubnu, místo chce obsadit od 1. května. Vondrášek to uvedl v dnešních Otázkách Václava Moravce České televize. Baláž požádal o propuštění ze služebního poměru. Nový prezident Petr Pavel podle médií předtím uvedl, že k části ochranky necítí důvěru, a to kvůli propojení Baláže a bývalého vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře.

„Mrzí mě, že požádal o propuštění,“ řekl Vondrášek a pochválil nejen Balážovu práci u prezidentské ochranky, ale také kariéru krizového vyjednávače i působení v týmu Tempus. „Stále se bavíme o tom, zda by se u policie nenašlo nějaké místo, kde by mohl předávat své zkušenosti,“ uvedl s tím, že Balážovi nabízel post na stejné funkční úrovni u jiného útvaru s celorepublikovou působností, což ale Baláž odmítl.

To, kdo Baláže nahradí, zatím není jasné. Ředitelem Útvaru pro ochranu prezidenta bude do 30. dubna. Vondrášek řekl, že v obdobných případech spouští prezidium nabídkové řízení na funkci zpravidla měsíc před ukončením pracovního poměru předchozího činitele. „Počátkem dubna bychom měli začít s formální procedurou. Naší snahou je, aby nevznikla proluka a aby měl útvar od 1. května ředitele,“ uvedl. Pokud prezidium neuspěje s nabídkovým řízením ve stejných či vyšších tarifních třídách, vyhlásí výběrové řízení.

Video  Policisté zachránili seniorce život, zastavilo se jí srdce.  - Policie Praha
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Uživatel_5522193 ( 13. dubna 2023 08:08 )

A zase mu hledají koryto, já na bráchu brácha na mě. Že mě to neudivuje. Co by dělal, válet se v úřadech do důchodu je zvykem a to je u každého ve funkcích.

pindal ( 26. března 2023 21:44 )

Ten Vondrášek je dobrej.V klidu všechno vysvětluje,nenechá se vytočit,stejné chování jako Schilerová,bych řekl.Škoda,že takovýchto lidí nemáme,ve funkcích moc.Těch co se nenechají vytočit už je dnes víc,ale nemohou vysvětlovat,nevědí nic,nebo téměř nic.Jenom se drží koryta a slouží někomu,kdo jim slíbil ochranu,asi.

Zobrazit celou diskusi