
Drahý cukr: Cukřenky už volně na stolech nenajdeme, míní expert. Zdraží dezerty i čokolády
Drahý cukr se projevuje i v gastronomii, podle expertů Česko čekají dražší dezerty a třeba i čokoláda. Ze stolů naopak ubudou cukřenky. Přímo cukráři navíc drahý cukr využívají i jako konzervant. „Cukr krupice či krystal zůstane jako hlavní sladidlo v cukrářském oboru,“ řekl Blesku jeden z nich s tím, že s alternativami za drahý cukr nepočítají.
Historicky nejvyšší cena cukru nedopadá jen na peněženky Čechů, ale také na gastronomický sektor a především na cukráře.
Cukr krystal v akci přitom dle posledního meziročního srování zdražil o závratných 101 procent.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.
Už mám předplatné.
Přihlásit se
Témata: