Neděle 26. března 2023
Svátek slaví Emanuel, zítra Dita
Oblačno, déšť 12°C

Drahý cukr: Cukřenky už volně na stolech nenajdeme, míní expert. Zdraží dezerty i čokolády

Autor: amb - 
7. února 2023
05:00

Drahý cukr se projevuje i v gastronomii, podle expertů Česko čekají dražší dezerty a třeba i čokoláda. Ze stolů naopak ubudou cukřenky. Přímo cukráři navíc drahý cukr využívají i jako konzervant. „Cukr krupice či krystal zůstane jako hlavní sladidlo v cukrářském oboru,“ řekl Blesku jeden z nich s tím, že s alternativami za drahý cukr nepočítají. 

Historicky nejvyšší cena cukru nedopadá jen na peněženky Čechů, ale také na gastronomický sektor a především na cukráře.

Cukr krystal v akci přitom dle posledního meziročního srování zdražil o závratných 101 procent.

Přehledně: Zdražování potravin v akci Přehledně: Zdražování potravin v akci | Infografika ČTK

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa