Drahý cukr: Cukřenky už volně na stolech nenajdeme, míní expert. Zdraží dezerty i čokolády

Autor: amb - 
7. února 2023
05:00

Drahý cukr se projevuje i v gastronomii, podle expertů Česko čekají dražší dezerty a třeba i čokoláda. Ze stolů naopak ubudou cukřenky. Přímo cukráři navíc drahý cukr využívají i jako konzervant. „Cukr krupice či krystal zůstane jako hlavní sladidlo v cukrářském oboru,“ řekl Blesku jeden z nich s tím, že s alternativami za drahý cukr nepočítají. 

Historicky nejvyšší cena cukru nedopadá jen na peněženky Čechů, ale také na gastronomický sektor a především na cukráře.

Cukr krystal v akci přitom dle posledního meziročního srování zdražil o závratných 101 procent.

Přehledně: Zdražování potravin v akci Přehledně: Zdražování potravin v akci | Infografika ČTK

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

bursik ( 7. února 2023 09:53 )

Mnohem jednodušší bude napsat co nezdrazi

nadčasový MP ( 7. února 2023 08:18 )

Zdrazi cokolada? Proc? Nedávejte do ni bílý jed a nemusí být dražší. V zahraničí lze koupit čokoládu bez cukru a jakýchkoliv sladidel a je skvělá. U nas ne.

Zobrazit celou diskusi