Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jana Bobošíková přišla o životní lásku: Manžel bojoval s rakovinou několik let

Autor: Aha! - 
19. března 2022
14:00

Záplava kondolencí nebere konce! Moderátorka a také politička Jana Bobošíková (57) oplakává smrt svého manžela, podnikatele Pavla Bobošíka († 58). Podle zjištění deníku Aha! se snažila vnitřně připravit na nejhorší, ale smutná skutečnost ji totálně srazila na kolena.

Pavel Bobošík zemřel ve středu, jeho žena zprávu veřejnosti oznámila o den později, kdy už měla vytištěné smuteční oznámení. „Odešla má životní láska. Kdo jste měli Pavla rádi, věnujte mu vzpomínku. Děkuji,“ napsala bývalá europoslankyně na Facebook a přidala i parte s citátem „Kdo v srdci žije, neumírá!“

Došla jí slova

Deník Aha! kondoloval Bobošíkové včera dopoledne. „Děkuji vám, mám teď mnoho vyřizování,“ sdělila zdrceně. Dalších slov nebyla pro smutek schopná. Blízký člen rodiny byl sdílnější. „Pavel měl několik let těžkou rakovinu, statečně s ní bojoval, ale nakonec tenhle souboj prohrál,“ svěřil Aha! zdroj, který si nepřeje být jmenován. „Jana tušila, že dojde na nejhorší, ale na to se člověk prostě nepřipraví, ani kdyby chtěl,“ dodal.

Pohřeb na Letné

Poslední rozloučení s milovaným manželem a tatínkem naplánovala Bobošíková se svou rodinou na úterý 22. března do Letenského zámečku v Praze. Začne odpoledne ve 13 hodin a bude přístupné veřejnosti.

Podnikatel ve skle i pivu

Pavel Bobošík podnikal v oboru sklářství. V roce 1992 se stal spoluzakladatelem české pobočky německé sklárny Sahm. Působil také například ve Sklářských hutích Libochovice a byl členem představenstva Českého svazu pivovarů a sladoven.

Když se jeho žena stala v roce 2004 poslankyní Evropského parlamentu za hnutí Nezávislí, pracoval pak jako její asistent. Se svou manželkou také provozoval e-shop s kosmetikou. Bobošík také několik let pobýval v Rusku, kde byl manažerem sibiřského oligarchy, zatímco jejich dcery žily za velkou louží. „Manžel pracuje na Sibiři, dcera Jana je v Americe a Pavla v Kanadě,“ prozradila už dříve Aha! Bobošíková.

Brali se dvakrát

Bobošíkovi byli manželé od roku 1986. Po třiceti letech soužití se opět vzali, a to v katedrále sv. Víta na Pražském hradě. Prodělali takzvanou konvalidaci, to znamená zplatnění civilního sňatku uzavřením nového. Stalo se tak v kostele před příslušnou církevní autoritou. Svatbě ve svatovítské katedrále tenkrát sekundovaly i dvě dospělé dcery Bobošíkových - Pavla a Jana.

Video  Bobošíková na ruské ambasádě  - Tomáš Polák, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

 

 

y1xcvbnm ( 19. března 2022 20:11 )

On měl nějako nádchu , nos červený jak mrkev a nehezkou pleť , neměl něco se slinivkou ??

Annika ( 19. března 2022 16:21 )

Většina nemocných může děkovat očkování a že jich není málo.

ginkognito ( 19. března 2022 15:57 )

Za prvé, bojovat s rakovinou je takový hrozný slovní obrat, že by se neměla používat. To je jakoby se dotyčný chtěl umlátit sám lopatou. Za druhé, tihle dva, kteří jen žili z cizích peněz, fuj, kdyby to tak dělal každý, tak jsme dávno v ***i. Vážím si mnohem více slušných lidí, kteří dělají smysluplnou práci, ale o těch se nepíše.

Zobrazit celou diskusi