Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Řidiči v šoku: Benzin na pumpách krátce stál 95 korun za litr. Provozovatel se omluvil

Autor: ČTK, swp - 
11. března 2022
13:27

Společnost MOL Česká republika, která provozuje síť benzinových pump, ve čtvrtek krátce prodávala na některých čerpacích stanicích benzin Natural 95 za 95,80 koruny za litr a naftu za 104,60 Kč za litr. Podle firmy šlo o technické pochybení, za které se na svém webu omluvila. Poškození zákazníci mají firmu kontaktovat. Bližší vyjádření firmy ČTK shání.

Technické pochybení podle MOL nastalo ve čtvrtek mezi 16:30 a 16:45. „Za toto pochybení se všem zákazníkům velice omlouváme! Zároveň tímto vyzýváme zákazníky, kteří byli touto technickou změnou poškozeni, aby se nám ozvali do FB zprávy nebo na e-mail info@molcesko.cz. Nezapomeňte nám poslat foto účtenky a kontaktní telefon. Po obdržení těchto informací Vám zpětně vyplatíme rozdíl oproti správné ceně,“ uvedl MOL na webu.

Na nezvykle vysoké ceny upozorňovali například lidé na sociální síti Facebook, kde se množily fotografie totemů čerpacích stanic v Ostravě s cenami 95,80 za litr benzinu a 104,60 koruny za litr nafty. Na totemu v tu chvíli svítila částka 04,60, jelikož ukazatel ceny je pouze čtyřmístný. Problém zaznamenal i zákazník v Novém Boru na Liberecku, který na sociální síti sdílel účtenku taktéž s cenou 95,80 koruny za litr benzinu. Tankoval v 16:36, tedy v časovém rozpětí, které uvedl sám MOL.

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku od začátku ruské invaze na Ukrajinu výrazně zdražují. Litr Naturalu 95 nyní stojí průměrně 47,26 Kč, litr nafty 49,31 koruny. V mezidenním srovnání benzin zdražil o 62 haléřů, nafta o 28 haléřů. Vyplývá z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Video  Ekonom Štěpán Křeček o zdražování pohonných hmot  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

horaIysa ( 12. března 2022 08:13 )

Proč pumpy? To bychom neměli kde čerpat pohonné hmoty, protože to tak dělají všichni. Místo konkurence kartel. Tam bych směřoval kontroly. Mimochodem, největší položku z ceny pohonných hmot tvoří nekřesťanská spotřební daň. Problém je v tom, že pokud ji stát sníží, oni o to dorovnají ceny a budou hrabat ještě víc.

krapotkin ( 11. března 2022 18:35 )

Je to jen zkouška toho, co si lidé ještě nechají líbit.Navrhuji takovým zlodějům a nenažrancům pumpy vypálit.

jajas ( 11. března 2022 16:31 )

No bezva! Takže Blesk nemá diskusi ani k článku o okrádání na pumpách a ani u článku o jednání poslanců!. To jste to, vy pleskáči, dopracovali! Jinak bych od těch pumpařů chtěl zdůvodnění takového navýšení cen. Prostě kolik je skutečná cena a proč si k ní přidávají ty desetikačky za litr navíc! No a pak je pokutovat , určitě na to nějaký paragraf nebo něco je. Takhle by to mohl dělat kdokoliv, kdykoliv a na čemkoliv, pokud si potřebuje nahrabat....!

Zobrazit celou diskusi