Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Další konec dodavatele energií v Česku: Lumius měl 1500 zákazníků

Autor: ČTK - 
11. ledna 2022
12:53

Společnost Lumius ze Sviadnova na Frýdecko-Místecku ukončí dodávky elektřiny a plynu zákazníkům. Oznámila to v tiskovém prohlášení ČTK. Informaci na webu zveřejnil také Operátor trhu s elektřinou (OTE). Firma uvedla, že v poslední době měla zhruba 5500 odběrných míst, kterým poskytovala dodávky elektřiny a plynu. Znamená to přibližně 1500 zákazníků. Většina jich je chráněna institutem dodavatele poslední instance, a mají tak dodávky elektřiny a plynu zajištěny.

Firma v prohlášení uvedla, že k tomuto rozhodnutí ji přinutila přetrvávající bezprecedentní situace na trzích s energiemi, která jí i přes veškeré úsilí neumožňuje dále poskytovat zákazníkům služby za podmínek, na něž byli po léta zvyklí.

Společnost je už několikátým dodavatelem energií, který v Česku od poloviny loňského října oznámil ukončení činnosti. Mezi prvními byla Bohemia Energy, která dodávala energie asi 900.000 klientům.

dulin ( 11. ledna 2022 15:04 )

Další příklad toho,jak se v této zemi dá podnikat v energetice z obýváku na nějaké vesnici,takové zákony vymysleli minulé vlády a po levných letech se dostavila facka,bohužel ne státu,ale všem kteří toužili po levných produktech.

frantacizek ( 11. ledna 2022 13:09 )

od tohoto jsem odrazoval kamarády, kteří se k nim chystali přestoupit v minulosti. Poslouchal jsem teď v pátek tuším to bylo ve škole rozhovor s ekonomem na čs. rozhlase a říkal to samé, co já. 2 roky dopředu už se dal tušit růst energií, proto jsem fixoval tehdejší ceny a ještě je mám naštěstí o rok ČEZem prodlouženy..

Zobrazit celou diskusi