Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nový rok 2022: Řada změn, zranění v Česku a mrtví u sousedů. Podívejte se, jak slavil svět

Aktualizováno -
1. ledna 2022
20:37
Autor: ČTK, for, simao, sova, kal, mav - 
31. prosince 2021
07:20

Rok 2022 už je od sobotní 13. hodiny českého času na celé planetě. Na oslavy v Česku i ve světě opět dopadla pandemie covidu-19, případů úrazů se silvestrovskou pyrotechnikou přesto přibývalo v ČR i zahraničí. Jihomoravští záchranáři museli pár minut po začátku letošního roku pomoct dvěma mužům na Břeclavsku, kteří měli od zábavní pyrotechniky vážné poranění v obličeji. Při výbuchu pravděpodobně nelegální zábavní pyrotechniky při novoročních oslavách na západě Německa zahynul jeden člověk a další byl vážně zraněn. Podobný případ se stal i v Rakousku, kde exploze dělbuchu připravila o život mladíka. A v Nizozemsku zemřel 12letý chlapec.

  • Svět vstoupil do nového roku v době, kdy registruje nejvyšší počty nákaz koronavirem SARS-CoV-2 za dva roky od prvních případů infekce.
  • Česko vstoupilo do roku, v jehož polovině převezme předsednictví v Evropské unii. Na podzim čekají voliče obecní volby a obmění se třetina senátorů. Začne také kampaň před prezidentskými volbami. Zřejmě do konce března bude stát hospodařit v rozpočtovém provizoriu.
  • Oslavy v Česku byly poměrně poklidné. Přesto i letošní oslavy přinesly zranění: V Ústeckém kraji to byly nejčastěji utrhané články prstů nebo i celé prsty zábavní pyrotechnikou. Na Břeclavsku měli dva muži od pyrotechniky vážné poranění v obličeji. A pražští hasiči při novoročních oslavách zasahovali u 57 požárů způsobených zábavní pyrotechnikou. Loni vzhledem k zákazu vycházení vyjeli k 18 požárům.
  • Hned první minutu roku 2022 se v Česku narodila čtyři miminkaNela v Písku, Julie v Jihlavě, Emily v Plzni a Ondřej v Karlových Varech.
  • Na Václavském náměstí v Praze vítali lidé nový rok silvestrovskou pyrotechnikou. Stovky oslavujících bez roušek, z větší části cizinců, dlouho přes půlnoc přihlížely odpalování dělbuchů a jiných volně prodejných pyrotechnických výrobků. Policie přítomné z amplionů informovala o stávajících pravidlech.

Video  Silvestrovský ohňostroj nad Prahou: Podívaná z ptačí perspektivy  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Silvestr 2021 a Nový rok 2022
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
6:31
1. 1. 2022

Oslavy silvestra byly podle složek integrovaného záchranného systému v Praze poklidné. Do hlavního města podle odhadu městské firmy Prague City Tourism mohlo dorazit kolem 60 tisíc návštěvníků, což je mnohem méně než před pandemií. 

Na Václavském náměstí vítali lidé nový rok pyrotechnikou. Stovky oslavujících bez roušek, z větší části cizinců, dlouho přes půlnoc přihlížely odpalování dělbuchů a jiných volně prodejných pyrotechnických výrobků. Policie přítomné z amplionů informovala o stávajících pravidlech. 

Pražští hasiči během noci vyjížděli k celkem 57 požárům způsobených zábavní pyrotechnikou, jednalo se o hořící zbytky pyrotechniky, křoviny, odpady a plastové kontejnery. Záchranáři v souvislosti s oslavami Nového roku zaznamenali 25 událostí, z toho pět úrazů způsobených zábavní pyrotechnikou. 

Silvestrovské ohňostroje v Praze. (1. ledna 2022) Silvestrovské ohňostroje v Praze. (1. ledna 2022)
5:03
1. 1. 2022

Netradiční oslavy v andaluském městě Ronda ve Španělsku. K tradicím patří i sníst dvanáct kuliček hroznového vína.

Španělský silvestr ve městě Ronda (Andalusie). Španělský silvestr ve městě Ronda (Andalusie). Španělský silvestr ve městě Ronda (Andalusie). Španělský silvestr ve městě Ronda (Andalusie).
4:27
1. 1. 2022

Vážení čtenáři, vítejte v roce 2022! I dnes pro vás veškeré novoroční dění mapujeme online. 

1:59
1. 1. 2022

Děkujeme, že jste s námi přivítali nový rok a rozloučili se s tím starým. Loňský rok byl v mnoha ohledech složitým a doufáme, že rok 2022 přinese co nejvíce dobra. Silvestr byl poměrně klidný, ačkoliv postupně přibývalo úrazů a požárů způsobených pyrotechnikou. Řada států světa teprve do nového roku vstoupí. Podrobnosti z toho, co se ještě v noci ze Silvestra na Nový rok stane, vám budeme přinášet i nadále na Blesk.cz. 

Přejeme Vám poklidnou noc a bezproblémové oslavy. 

Nový rok v Brně Nový rok v Ostravě Nový rok 2022 v České republice Nový rok 2022 v České republice
1:46
1. 1. 2022

V Kladně byl na Silvestra brutálně napaden muž. Dostal pěstí tak silně, že skončil v bezvědomí. Více zde.

K brutálnímu napadení došlo v Kladně na Silvestra.
1:33
1. 1. 2022
!

Oslavy nového roku a ohňostroje najdeme i v jiných větších městech v České republice. Podívejte se na snímky z Brna a Ostravy. 

Nový rok v Brně Nový rok v Brně Nový rok v Ostravě
1:24
1. 1. 2022
!

Pražští hasiči do jedné hodiny ranní vyjížděli celkem ke 42 požárům, které způsobila zábavní pyrotechnika. Záchranáři na Václavském náměstí ošetřili celkem 6 osob, z toho 2 odvezli do nemocnice. Na Staroměstském náměstí ošetřili celkem 4 osoby, z toho jednu osobu transportovali do nemocnice. „Celkově jsme za Sslvestrovskou moc řešili už pět úrazů pyrotechnikou a 14 výjezdů bylo v přímé souvislosti v oslavami Nového roku,“ uvedla tisková mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Oslava Silvestra 2021 v Praze Oslava Silvestra 2021 v Praze Oslava Silvestra 2021 v Praze Oslava Silvestra 2021 v Praze Nový rok na Staroměstském náměstí Nový rok na Staroměstském náměstí
1:10
1. 1. 2022

A jaké nás čekají politické události v roce 2022? 

Česko dnes vstoupilo do roku, v jehož polovině převezme předsednictví v Evropské unii. Na podzim čekají voliče obecní volby a obmění se třetina senátorů. Začne také kampaň před prezidentskými volbami. Už třetím rokem se země bude stejně jako zbytek světa potýkat s epidemií koronaviru. Zřejmě do konce března bude stát hospodařit v rozpočtovém provizoriu. Koaliční vláda Petra Fialy (ODS), která se moci ujala v polovině prosince, v lednu požádá poslance o důvěru. 

1:00
1. 1. 2022

V Mostě hořel byt ve 14. patře: 50 evakuovaných!

Lidé se už postupně vracejí zpět do svých domovů. ČTK to dnes řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Faják. „Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ uvedl Faják. Hořelo v domě nedaleko úřadu práce v ulici M. G. Dobnera. Hasiči požár zlikvidovali a budovu odvětrali.

0:52
1. 1. 2022

Provizorium by mělo podle vyjádření ministerstva financí trvat do konce března a stát je na něj podle úřadu připraven.

Důvodem provizoria je fakt, že Sněmovna do konce loňského roku neschválila návrh státního rozpočtu. Ten předchozí vláda Andreje Babiše (ANO) navrhla se schodkem 377 miliard korun, nový kabinet chce deficit snížit pod 300 miliard Kč omezením výdajů, zvýšení daní odmítá. „V následujících týdnech nás čeká připravení nového lepšího státního rozpočtu se schodkem pod 300 miliard korun s úsporami v řádu desítek miliard na výdajové straně. Po schválení na vládě bychom ho zhruba v polovině února předložili do Poslanecké sněmovny tak, aby platil od 1. dubna 2022. Do té doby jsme po tři měsíce připraveni hospodařit podle pravidel rozpočtového provizoria, chod státu tedy bude bez problémů zajištěn,“ uvedl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).

0:49
1. 1. 2022

Nový rok společně s Českem slaví i Španělsko či třeba Francie.

Nový rok ve Španělsku Nový rok ve Španělsku Nový rok ve Francii
0:35
1. 1. 2022

„Prvním zásahem hasičů v Moravskoslezském kraji v roce 2022 byl požár kontejneru v havířovské části Bludovice. Naposledy jsme v roce 2021 vyjeli k ohlášenému požáru plotu v Petrovicích na Bruntálsku,“ informovali hasiči na twitteru. 

0:30
1. 1. 2022

Novoroční oslavy pokračují jak na velkých pražských náměstích, tak i v nočních klubech po Praze. Podívejte se, jak v centru hlavního města přivítali lidé nový rok. 

Nový rok 2022 v České republice Nový rok 2022 v České republice Nový rok 2022 v České republice Nový rok 2022 v České republice
00:29
1. 1. 2022
00:25
1. 1. 2022
!

Pražští záchranáři na twitteru přejí všem do nového roku jen to nejlepší! Zveřejnili i statistiku výjezdů. Do půlnoci vyjeli ke 328 případům, což je zcela běžné číslo. „Patnáct minut po půlnoci máme šest výjezdů, mj. jeden úraz pyrotechnikou, pád, napadení a také dopravní nehodu vlaku s osobou v Klánovicích,“ uvedla tisková mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

0:24
1. 1. 2022

ČR ode dneška hospodaří v rozpočtovém provizoriu kvůli neschválení rozpočtu. Podle ministerstva financí potrvá do konce března. Stát má měsíčně na výdaje 157,1 mld. Kč.

0:20
1. 1. 2022

Pokus o sebevraždu? Muž měl spolykat prášky, policisté ho vyvedli z bytu a předali záchranářům

Silvestrovská oslava se nevyvedla v jednom z bytů na pražské Palmovce. Vyjížděli tam hasiči, policisté i záchranáři k muži, který měl spolykat léky a pokusit se vzít si život. 

Silvestr 2021: Složky integrovaného záchranného systému vyjížděly na Palmovku v muži, který se měl pokusit spáchat sebevraždu. Silvestr 2021: Složky integrovaného záchranného systému vyjížděly na Palmovku v muži, který se měl pokusit spáchat sebevraždu.
0:19
1. 1. 2022

Novoroční oslavy se úderem půlnoci rozjely po více jak 40 státech v Evropě. Češi i cizinci pokračují i na Václavském náměstí, kde započne úklid kolem třetí hodiny ráno. 

Nový rok 2022
0:11
1. 1. 2022

V účinnost k dnešnímu dni vstupují desítky změn v zákonech

Razantnější postup proti neplatičům pokut, zvýšení odměn pěstounům i možnost obracet se na tísňové linky prostřednictvím SMS, to jsou novinky v zákonech, které dnes vstupují v účinnost. Spolu s tím se mění například způsob podpory obnovitelných zdrojů energií a zavádějí se nová pravidla pro ochranu zákazníků na trhu s energiemi. Do letošního roku však Česko vstupuje bez svého klíčového každoročního zákona, kterým je státní rozpočet. Nová vládní koalice chce předložit svůj rozpočet, což způsobí, že zřejmě až do konce března bude stát hospodařit v rozpočtovém provizoriu.

0:09
1. 1. 2022

Premiér Petr Fiala a předseda Senátu Miloš Vystrčil (oba ODS) dnes přednesou novoroční projev. Zatímco šéf horní komory Parlamentu na Nový rok vystoupil již před rokem, pro Fialu to bude dnes ve funkci předsedy vlády premiéra.

Projevy v minulosti na Nový rok přednášeli prezidenti republiky. Tuto zvyklost změnil současný prezident Miloš Zeman, který své vystoupení přesunul na druhý vánoční svátek. Uvolněné místo využili další ústavní činitelé. Zatímco loni projev přednesli kromě Vystrčila i předseda Sněmovny Radek Vondráček a premiér Andrej Babiš (oba ANO), letos nová předsedkyně dolní komory Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) možnost nevyužila.

0:00
31. 12. 2021

Silvestrovské oslavy v ČR i ve světě utlumil covid-19, přesto přibývají zranění kvůli pyrotechnice. Praha zatím hlásí poklidný průběh oslav. Na Blesk.cz s námi i nadále sledujte příchod nového roku online. Přejeme Vám hodně štěstí, zdraví, úspěchů a nový rok bez virů.

Silvestr 2021: Češi i cizinci oslavují nový rok na Václavském a Staroměstském náměstí v Praze (31.12.2021)
23:51
31. 12. 2021

Nový rok oslavují i v tureckém Istanbulu. 

Silvestr 2021: Oslavy nového roku v Turecku (31.12.2021) Silvestr 2021: Oslavy nového roku v Turecku (31.12.2021) Silvestr 2021: Oslavy nového roku v Turecku (31.12.2021)
23:40
31. 12. 2021

Silvestrovské oslavy v Praze jsou zatím podle hasičů, policie a zdravotnických záchranářů klidné.

Zatímco v odpoledních hodinách byly v historickém centru Prahy převážně rodiny s dětmi, v nočních hodinách je vystřídali především cizinci. Na Václavském a Staroměstském náměstí vedle češtiny zněla především angličtina a ruština. Do hlavního města by na silvestra mohlo podle městské firmy Prague City Tourism (PCT) dorazit 60.000 návštěvníků, což je výrazně méně než v době před pandemií. 

Neplatí zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti ani není omezena provozní doba restaurací či barů. Záchranná služba hlavního města Prahy poprvé po 16 letech na Václavské náměstí nepřistavila modul pro hromadná neštěstí Golem, náhradou za něj je stan. Na Václavském náměstí jsou dvě posádky včetně lékaře a další dvě na Staroměstském náměstí. V pohotovosti je rovněž koordinační vůz, který spolupracuje s policií a strážníky. Zapojen je také antikonfliktní tým, speciální a krajské pořádkové jednotky. Policii pomáhají strážníci městské policie.

Silvestr 2021: Češi i cizinci oslavují nový rok na Václavském a Staroměstském náměstí v Praze (31.12.2021) Silvestr 2021: Češi i cizinci oslavují nový rok na Václavském a Staroměstském náměstí v Praze (31.12.2021)
23:39
31. 12. 2021

Silvestr v Praze: Muž přišel o prsty na ruce při používání pyrotechniky. „Cizinec při manipulaci s pyrotechnikou si způsobil zranění a byl převezen do nemocnice. Událost se stala v půl deváté, ale až teď  tam jede policejní hlídka zadokumentovat celou událost,“ řekla kolem jedenácté hodiny mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Silvestr 2021: Cizinec přišel o prsty při používání pyrotechniky. Silvestr 2021: Cizinec přišel o prsty při používání pyrotechniky. Silvestr 2021: Cizinec přišel o prsty při používání pyrotechniky. Silvestr 2021: V pražských Třebonicích se stal úraz při použití pyrotechniky, dotyčný přišel o prsty.
23:27
31. 12. 2021

Němci rovněž očekávají konec roku 2021 společně s dalšími evropskými státy, jako je i Česko. Davy lidí jsou nyní u berlínské Braniborské brány.

Silvestr 2021: Oslavy nového roku v německém Berlíně (31.12.2021) Silvestr 2021: Oslavy nového roku v německém Berlíně (31.12.2021)

Philip Hudson ( 5. února 2022 07:03 )

Nemusíte čekat, až se k vám vrátí, pokud je milujete a staráte se o ně, tak kontaktujte doktora Sacrea, aby vám pomohl přivést zpět vašeho milence nebo bývalého milence, který se s vámi rozešel, pokud je milujete, tzn. ne sobectví, milují tě dříve, možná to bylo malé nedorozumění, které přineslo problém ve vašem vztahu, Dr Sacre přivedl zpět mého bývalého manžela a dnes jsme jedna velká šťastná rodina, miluje naši rodinu, přestal podvádět díky pomoci Dr. Sacre , Dr Sacre je nejlepší kouzelník, se kterým si můžete promluvit, dá vám ty nejlepší rady a pomůže vám napravit váš vztah s vaším partnerem, kontaktem na níže uvedených podrobnostech

E-mailová adresa: sacre­temple­ofpo­wer@gm­ail.com

WhatsApp nebo volejte: +2349076034359

Sdílím to, abych pomohl ostatním, a mám další pomoc prostřednictvím jejich svědectví

slafa ( 1. ledna 2022 20:18 )

Mysleni o virusu jinxed­?https­://o­dyse­e.co­m/$/dow­nload/­Rabbi­AlonAl­va/371­964ff9­dd662c­c556b1­752df1­623bc4­051e207

verka1 ( 1. ledna 2022 20:14 )

Mají ho poslat do Afghánistánu a tam bude ještě za hrdinu 👎

Blbos-Vystrcil ( 1. ledna 2022 17:57 )

Proč není diskuse u toho Afghánce co v Karlových Varech znásilňoval a bodal do žen?

Na co si to sakra hrajeme? To budeme stále předstírat jak milujeme běžence?

slafa ( 1. ledna 2022 17:44 )

V Anglii miliony nakazenych a a plne fotbalove stadiony

Zobrazit celou diskusi