Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drahotě neuniknou ani balíky: PPL je zdraží až o osm procent. A jak stihnout Vánoce?

Autor: ČTK - 
17. listopadu 2021
09:25

Kurýrní firma PPL zvýší od příštího roku ceny přeprav balíků o pět až osm procent. Důvodem je růst nákladů na provoz i zaměstnance. Za letošní rok přepraví 55 milionů balíků. Uvedla to v tiskových zprávách.

Doručení balíku na soukromou adresu bude od ledna o osm procent dražší, o pět procent podraží firemní balíky, dopolední balíky nebo poplatek za dobírku.

Abychom našim cílům a slibům mohli dostát, neustále inovujeme, investujeme do navýšení kapacit naší sítě, modernizace technologií současných dep a centrálního překladiště, nárůstu výdejních míst včetně Parcelboxů a dalšího rozvoje, který bude pokračovat intenzivně i v roce 2022,“ uvedla firma.

Letos před Vánoci PPL plánuje doručovat 300.000 tisíc zásilek denně, což je zhruba o polovinu více, než je průměr, a od Vánoční sezóny očekává 12 milionů doručených zásilek. „Pokud by přece jen realita výrazně překročila námi očekávané počty zásilek, máme připraveny záložní scénáře, při kterých bychom i tak zachovali dobrou kvalitu našich služeb,“ doplnil výkonný ředitel PPL Petr Horák.

V sezóně bude zásilky doručovat přes 2000 řidičů, kteří budou vybavení novými skenery a bezpapírovými platebními terminály, což urychlí jejich práci. Největší novinkou v rámci příprav na Vánoce bylo spuštění samoobslužných Parcelboxů. Vedle doručení řidičem na adresu nebo téměř do 3000 partnerských míst, tzv. Parcelshopů, nabízejí Parcelboxy spotřebitelům další alternativu při vyzvedávání a posílání zásilek.

Podle zástupců společnosti se dá očekávat, že nejvytíženější dny budou okolo 16. a 17. prosince. Aby stihly zásilky dorazit do Vánoc, lidé by si je měli objednat nejpozději 20. prosince.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi