Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dohra teplické party u kmotra Bendy: Zatím jen dva lidé zaplatili pokutu od magistrátu

Autor: ČTK - 
20. září 2021
22:50

Po tři čtvrtě roce od nelegální narozeninové oslavy podnikatele Petra Bendy v jeho hotelu Prince de Ligne v Teplicích tamní magistrát řízení s 11 lidmi odložil, třem udělil pokutu a v pěti případech věc zatím neukončil. Dva lidé pokutu zaplatili, informoval novináře v prohlášení mluvčí radnice Robin Röhrich. Lednová oslava se konala v době, kdy byly hotely kvůli šíření covidu uzavřeny a hromadné akce omezeny. Všech 18 účastníků večírku bylo proto v podezření, že porušili vládní opatření proti šíření koronaviru. Na událost v lednu upozornil deník Blesk.

„K dnešnímu dni byla v 11 případech věc ukončena vydáním usnesení o odložení. Ve třech případech uložil magistrát města Teplice správní trest - pokutu, z nichž dva případy byly pravomocně ukončeny. V pěti případech nebyla věc dosud pravomocně ukončena,“ uvedl mluvčí.

Na nepovolené Bendově oslavě, kterou odhalil Blesk, byl mimo jiné například i tehdejší šéf Národní sportovní agentury a poslanec Milan Hnilička (za ANO), jenž pak po zveřejnění informací o oslavě složil poslanecký mandát. Na party byl i tehdejší liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák, kterého poté odvolal z funkce policejní prezident Jan Švejdar. Odvolán byl ze stejného důvodu rovněž ředitel teplické věznice Petr Blažek. Na funkci kvůli účasti na Bendově oslavě rezignovali také šéf teplického fotbalového klubu Petr Hynek či teplický zastupitel Michal Kasal.

Krajští hygienici kvůli Bendově oslavě dali Hniličkovi, členovi Rady České televize Jiřímu Šlégrovi a Vlastimilu Dvořákovi mladšímu, členu Bendovy rodiny, pokuty 10 000 korun za nenošení roušky.

Předseda teplického soudu Jan Tichý v kárné žalobě na soudce Miroslava Čapka navrhuje, aby ho kárný senát zbavil funkce soudce.

Video  Tajná party papalášů: Paroubek, Hnilička, Šlégr a další pařili u kmotra Bendy!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi