Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Srší energií a myslí na druhé: Nominujte aktivní seniory na Cenu Senior roku 2021

Autor: šamol - 
21. června 2021
12:50

Znáte skvělé lidi, kteří i ve vyšším věku dělají něco nezištně pro druhé? Pak máte příležitost dát o nich vědět širšímu okolí. Právě probíhá další ročník soutěže SenSen (Senzační senioři), kde se bude udělovat cena pro seniora roku 2021. Jako loni je možné soutěžit ve dvou kategoriích: Senior/ka roku a Nejlepší klub roku. Jedna významná osobnost v seniorském věku i letos vstoupí do Zlaté síně SenSenu. Pokud své tipy máte, nominujte je do 31. července. Pořadatelem akce je Nadace charty 77 a patronkou Simona Stašová. 

Cílem Ceny Senior roku je podpora lidí, kteří i přes svůj vysoký věk, neztrácejí zájem o dění kolem sebe, aktivní život a inspirují své okolí. Ocenění uděluje projekt už od roku 2013 a od té doby má inspirovat seniory v jejich vlastním životě a posilovat jejích sebedůvěru. Tváří letošního ročníku se stala loňská vítězka, Seniorka roku 2020, paní Eva Trejbalová (86), která v požehnaném věku vede kurzy jógy.

„Jsem přesvědčená, že podobně inspirativních lidí žije kolem nás spousta. Pomozte nám je najít, pošlete nám tipy na aktivní a obětavé seniory, kteří neváhají nabídnout pomocnou ruku druhým. Zaslouží si, aby se o nich vědělo,“ říká Božena Jirků, ředitelka Nadace Charty 77 (Konto Bariéry, SenSen).

Letos vstoupí do Zlaté síně SenSenu jedna významná seniorská osobnost. V V předchozích ročnících to byla například Dana Zátopková, Olbram Zoubek, František Janoucha, Pavel Pafka a Eva Jiřičná. 

Své návrhy mohou posílat seniorské kluby, společenské organizace, nezisková sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, školy všech stupňů, stálé kulturní a sportovní organizace. Nominovat může i jednotlivec, avšak pouze prostřednictvím výše uvedených subjektů.

Slavnostní vyhlášení laureátů proběhne 8. řijna v Pražské križovatce v Praze. O udílení cen rozhodne nezávislá porota. V současné době SenSen sdružuje přes 150 seniorských klubů a organizací z celé České republiky.

Nominace na Cenu Senior roku 2021 lze podávat elektronicky prostřednictvím webových stránek www.sensen.cz do dvou kategorií – Senior/ka roku a Nejlepší klub roku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi