Každý, kdo se v hereččině blízkosti pohybuje, si takhle význačné jubileum nechtěl nechat ujít. Takže i když všechny oficiální oslavy a setkání jubilantka odvolala, gratulanti se stejně hrnuli. Přestože blízkým přátelům Jiřina kladla na srdce, že se uvidí až v bezpečnějších časech, od rána se jí u branky »štosovali« nečekaní hosté. Již očkovaná, ale ukázněná herečka tak květiny a gratulace přijímala přes plot, maximálně mezi dveřmi.

Jako s covidem

První zazvonil už krátce po deváté hodině ranní. „Jiřinko, ahoj, to jsem já!“ volal na oslavenkyni do dveří elegán s pugétem růží. Herečka mu otevřela v županu a družně si s ním povídala. Dalším gratulantem bylo rádio Frekvence 1 s jarní kyticí a pozdravem od posluchačů. „Akorát se chystám pryč, tak jste mě stihli ještě doma,“ řekla Bohdalová. „Budu slavit jako s covidem! Žádná oslava nebude. Jenom v rodinném kruhu, protože chci dodržovat to, co dodržují všichni. Já si to pak vynahradím,“ odpověděla pak na otázku, jaký ji čeká den. Procesí pak pokračovalo. Muž a žena s další kyticí růží, jiný muž přivezl herečce odšťavňovač. Po poledni přijelo auto z Divadla Na Jezerce, z něhož vystoupil Jan Hrušínský (65) s velkou krabicí. „Nechali jsme naší hvězdě udělat sadu kuchyňských prkének z amerického ořechu a speciální pryskyřice v jejích oblíbených barvách,“ prozradil Blesku principál.

Nová hlava

I když se zvonek netrhnul, herečka se nakonec stihla nachystat ke kadeřníkovi a odjela si nechat v narozeninový den zkrátit vlasy a vyfoukat hlavu do svého oblíbeného kadeřnického salonu. „Díkybohu, že dnes akorát po tom zákazu otevřeli,“ pochvalovaly si kadeřnice, jimž oslavenkyně přinesla ochutnat narozeninové koláčky. Poté herečka ještě odjela na rychlý nákup do supermarketu. Na večer měla totiž naplánované setkání jen nejbližších rodinných příslušníků. Očekávána byla její dcera Simona Stašová (66) s vnuky a také dva nejbližší přátelé, de facto členové rodiny – Ľubomír Focko a Zdeněk Zelenka.

Velký mejdan až na Silvestra!

Velkou oslavu plánuje Jiřina spojit až s koncem roku v režii České televize. Ta se inspirovala slavnými hereckými Silvestry Vladimíra Menšíka (†58) a hodlá pro Bohdalovou sestavit zábavný program plný jejích kolegů a přátel, který odvysílá právě poslední den roku. Pokud ovšem už covid dovolí...

Dárek: 20 tisíc fanoušků!

Ve svém věku má Jiřina Bohdalová také účet na instagramu. A stále jí přibývá sledujících! Profil na sociální síti jí založili loni v létě Libor Bouček s Jakubem Prachařem. V Ranní show Evropy 2 pak ráno padla výzva, aby se ti, co to ještě neudělali, k jejímu profilu připojili. A za celý den jí přibylo na 20 tisíc tzv. followerů neboli sledujících (z 18 na 38 tisíc).

VIDEO: Salava o Bohdalové: V Amfoře je obětí i vykonavatelkou drsných žertů!

Video
Video se připravuje ...

Salava o Bohdalové: V Amfoře je obětí i vykonavatelkou drsných žertů! Petr Macek

Fotogalerie
63 fotografií