Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Petr Kellner (†56) si chystal důchod v karibském ráji: Ještě minulý týden tu pil kafe, říká tamní ministr, promluvil o luxusní pomoci

Aktualizováno -
4. dubna 2021
06:49
Autor: jel, David Polák, Martin Valeš - 
3. dubna 2021
14:00

Zpráva o tragédii, že při nehodě vrtulníku na Aljašce zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner, obletěla celý svět. Jeho nečekaná smrt během nezvyklého sportu nazvaného heliskiing zasáhla mnoho lidí. Na webových stránkách Panenských ostrovů se k ní vyjádřil také tamní ministr práce a přirodních zdrojů Vincent O. Wheatley. Ten uvedl, že Kellner chtěl v zemi strávit důchod a byl tam velmi oblíbený.

Nejbohatší Čech, miliardář Petr Kellner (†56), je po smrti. Spolu s dalšími čtyřmi lidmi nepřežil nehodu vrtulníku na Aljašce u ledovce Knik. Jediným přeživším je snowboardista David Horváth (48), který se po šesti dnech probral z umělého spánku. 

Podle vyšetřovatelů helikoptéra jenom těsně nepřelétla přes hřeben a po nárazu sjela asi 250 metrů po zasněžené stráni. Nehoda je však dále předmětem vyšetřování. Ve středu přišla aljašská média s novými informacemi. Krom příčiny nehody je také otázkou, zda mohli být po havárii naživu také další členové posádky.

K úmrtí nejbohatšího Čecha se vyjádřily také Panenské ostrovy. Na nich měl Kellner trávit čas těsně před svou smrtí, a podle ministra Wheatleyho tam dokonce v důchodu plánoval žít. „Bylo mi nesmírně smutno, když jsem se dozvěděl o smrti pana Petra Kellnera,“ uvedl ve vyjádření Wheatley. Dodal, že přestože si miliardář chránil své soukromí, jeho srdečný vztah k Panenským ostrovům byl dobře znám.

„Tato láska se projevila při hurikánech v roce 2017, kdy poskytl finanční prostředky k tomu, aby byly odstraněny jejich následky,“ uvedl. Kellner místním lidem prý poskytl stavební materiál, generátory a všechny další potřebné věci. „Bral to jako osobní projekt. Díky němu byla opravena spousta domů a mnoho lidí se vrátilo k normálnímu životu,“ napsal ministr, podle kterého navíc nejbohatší Čech plánoval, že se v důchodu usadí právě na tomto místě. „Těšil se, že důchod stráví na Panenských ostrovech, které se stanou jeho domovem.“

Na karibských ostrovech, kde trávil mnoho času, si měl podle ministra dokonce pořídit restauraci Sugar Cane a v blízké době se chystal otevřít i resort Saba Rock Resort. U místních byl český miliardář prý velmi oblíbený. „Byl také důležitou součástí turistického ruchu a byl ochoten pomoci, kdykoliv o to byl požádán,“ zavzpomínal ministr. „Ještě minulý týden byl viděn v Bay 6, jak si vychutnává šálek kávy,“ dodal smutně.

Video se připravuje ...
Další videa