Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Už je v Česku! Záhadný monolit se zřejmě objevil v Otrokovicích u Zlína, je z něj atrakce

Autor: Markéta Mikešová - 
12. prosince 2020
16:23

Podivné kovové monolity, které se v posledních dnech začaly objevovat na různých místech světa, mají podle všeho svého prvního českého zástupce. Obyvatelé Otrokovic u Zlína si během sobotního odpoledne všimli, že jeden se objevil na místním poli. „Lidé se u toho fotili,“ popsal pro Blesk svědek. O původu těchto monolitů není známo skoro nic, není ani jisté, že tento otrokovický je pravý. Klidně může jít o vtip někoho z místních.

Vše začalo v půlce listopadu na úplně druhém konci světa – v americkém státu Utah. V poušti se tehdy objevil lesklý kvádr, nápadně se podobající objektu ze slavného filmu 2001: Vesmírná Odysea. Nikdo nevěděl, jak se tam dostal, ani co je jeho účelem. Nebyla k němu připojena žádná zpráva, ani neexistoval žádný svědek, který by spatřil jeho umisťování.

Byl dlouhý 3,8 metru, úřady jej objevily při sčítání ovcí tlustorohých. Takže zcela náhodou. Objev okamžitě vyval rozruch, hlavně ve spojení s kultovním sci-fi snímkem – lidé začali spekulovat, zda jde o návštěvu mimozemšťanů, zatím nevysvětlenou reklamu nebo prostě humorný pokus, jak upoutat pozornost. Záhada se pak prohloubila, když monolit o pár dní později náhle zmizel.

Svědek: Vypadá mysticky

Místo toho se objevil postupně v Kalifornii, jižní Anglii, Německu, Španělsku, Belgii… lokací bylo několik a přibývají nepřetržitě od listopadu. Vždy je to kus kovu, jen někdy má trochu jiný tvar. A teď se jeden z monolitů objevil i v Česku, přesněji u Otrokovic nedaleko Zlína. Stojí osamocený na poli a poutá velkou pozornost.

„Dnes (sobota 12.12, pozn. red.) po poledni jsem narazil při průjezdu mezi Otrokovicemi a Tečovicemi u Zlína na tajemný monolit, o kterém jste psali,“ popsal Blesku jeden ze svědků. „Vypadá naživo hodně mysticky,“ dodal. Podle něj se u objektu lidé fotí.

To potvrzuje i facebookové skupina, která sdružuje obyvatele Otrokovic. I zde se během soboty objevily fotografie kovového útvaru. „To nám tu scházelo,“ konstatují komentující. Nicméně můžeme v tuto chvíli pouze spekulovat, zda monolit umístil do pole někdo z místních, aby získal chvilku slávy, či je „skutečný“. Záhada v každém případě pokračuje.

Uživatel_5494285 ( 13. prosince 2020 21:56 )

Vsadím boty i s ponožkami, že v tom má prsty kazma ‼️😂😂😂

karlos107 ( 13. prosince 2020 04:31 )

Zase nějaký vypatlaný zlíňák a rektální alpinista USA se chce zviditelnit. Bože proč je tento národ pomalu samý demeeeent ??!!!

kecamaprotiviru ( 12. prosince 2020 23:51 )

Jasný signál, že ufouni si jdou pro Kalouska.

hayena ( 12. prosince 2020 17:25 )

To to trvalo. Konečně jsme se dočkali.Česko je světové. Hlídejte ho!

brano34 ( 12. prosince 2020 17:16 )

Zítra už tam nebude - v kovošrotu to hodí dobrých pár táců

Zobrazit celou diskusi