Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Konec Písařovicové po 16 letech v ČT: Peskoval ji Babiš, tančila i ve StarDance

Autor: simao, ČTK - 
11. prosince 2020
15:44

Daniela Písařovicová končí v České televizi, která po Světlaně Witowské ztrácí další moderátorské eso. Po 16 letech se Písařovicová, která si v ČT zkusila i soutěžení ve StarDance, rozhodla z televize odejít – cítí prý, že nastal čas na změnu, i když připouští, že rozhodování to nebylo snadné.

„Milá Česká televize, děkuju za všechno, co jsi mi dala. Že jsem se mohla učit, posouvat, radovat i stresovat. Bylo to nezapomenutelných 16 let,“ loučí se s ČT moderátorka Daniela Písařovicová.

„Nebylo to snadné rozhodování. Ale cítím, že pro mě teď nastal čas na změnu. Na zvolnění a na to, abych se učila zase nové věci,“ podotkla Písařovicová v prohlášení, které na twitteru uvedla ČT. Podle mluvčí Karoliny Blinkové moderátorka nebude v televizi od ledna, sama se rozhodla odejít.

Další ztráta ČT po Witowské

„Hodně štěstí, Danielo! Po 16 letech se s Českou televizí rozhodla rozloučit Daniela Písařovicová. Začínala v ekonomické redakci ČT24 a postupně se stala moderátorkou Událostí i UK. Byla skvělá. A bude dál, ať bude dělat cokoli. Od ledna na ČT bez Daniely. Díky za všechny Tvoje zprávy!“ zareagovala na svém profilu veřejnoprávní televize.

Jednačtyřicetiletá Písařovicová s televizí spolupracuje od roku 2004. Moderovala Studio ČT2, Interview ČT24 a mimořádné vysílání v případě významných politických a společenských událostí. Za rok 2010 byla oceněna cenou TýTý v kategorii Objev roku.

Začínala v ekonomické redakci ČT24 a postupně se stala moderátorkou Událostí a Událostí, komentářů.

V červnu přitom svůj konec v Událostech oznámila i Světlana Witowská, při moderování se střídal tým ve složení Písařovicová, Marcela Augustová, Michal Kubal, Martin Řezníček a Jakub Železný. Od podzimu jej dočasně posílily Jana Peroutková a Linda Bartošová.

Video  Písařovicová přiznala, co má s Jágrem! Dal je dohromady Karel Gott.  - Markéta Reinischová
Video se připravuje ...

Čelila útoku Babiše, tancovala ve StarDance

Moderátorka Písařovicová dostala letos v říjnu na starost i předvolební debatu lídrů před krajskými volbami. Čelila při ní i útoku premiéra Andreje Babiše (ANO).

„Vy stále mluvíte, že vláda něco nezvládla, nedala jste mi vůbec prostor,“ čílil se premiér na Písařovicovou. „Vy manipulujete tu debatu, my jsme zvládli perfektně první vlnu,“ tvrdil tehdy premiér předtím, než Česko zasáhla tvrdě druhá vlna pandemie covidu-19.

Písařovicová kromě moderování na obrazovce ČT vystoupila v roce 2018 i v pořadu StarDance během 9. řady oblíbeného tanenčního pořadu. Vypadla před branami finále.

Video  Daniela Písařovicová protestovala proti pravidlům ve StarDance!  - Martin Balcar, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi