Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozpačitý víkend lyžařů: V sobotu „narváno“, v neděli větrno. Kde budou končit?

Autor: ČTK - 
23. února 2020
17:05

Zájem lyžařů o návštěvu některého z horských středisek v Česku o víkendu negativně poznamenalo počasí. Po slunečné sobotě přišla deštivá a větrná neděle, která velkou část lyžařů vyhnala ze sjezdovek. Některá střediska proto zrušila nedělní večerní lyžování i další programy.

Sjezdovky plné lidí byly o prvním víkendovém dnu k vidění v Krkonoších. „V sobotu lyžařům přálo a slunce vystřídal déšť až později odpoledne,“ řekla ČTK SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou Zina Plchová. V neděli SkiResort kvůli nepřízni počasí zrušil některé animační programy a večerní lyžování.

Zájem lyžařů o návštěvu některého z horských středisek v Česku o víkendu negativně poznamenalo počasí Zájem lyžařů o návštěvu některého z horských středisek v Česku o víkendu negativně poznamenalo počasí | Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina

I přes nadprůměrně teplé počasí může ještě nasněžit

Obdobnou zkušenost s vrtkavým počasím měli i vlekaři na šumavském Zadově. Přestože bylo teplo a sníh byl dost měkký, vyrazilo tam v sobotu na lyže 2000 lidí.

V neděli už návštěvníky odrazovalo větrné a deštivé počasí. Lanovky sice jezdily, ale návštěvnost byla jen v desítkách osob. Kvůli výstraze před silným větrem proto na Zadově zrušili večerní lyžování.

Pro některá níže položená střediska byl tento víkend zřejmě jedním z posledních, kdy byla v provozu. Například středisku Vaňkův kopec u Ostravy se provoz podaří udržet ještě v příštím týdnu, ale kvůli vysokým teplotám není možné zasněžovat.

Podle dlouhodobé předpovědi meteorologů má nadprůměrně teplé počasí z poslední doby pokračovat i v následujících čtyřech týdnech. Na horách by přesto mohl v příštích 14 dnech případnout nový sníh.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi