Děsivé zdražení před Vánocemi: Za cukroví o 100 korun za kilo víc. Proč?
Pečení vánočního cukroví už je v některých domácnostech aktuální. A je to činnost, která děsí. Vyžaduje práci i nákup mnoha surovin, jejichž ceny rostou. Zdraží jak to, co upečeme doma, tak to, co objednáme.
Za vyšší cenou vánočního cukroví, včetně potřebných surovin pro jeho výrobu, je především růst cen ve všech odvětvích i nebývalé sucho, které ovlivnilo úrodu. Blesku to řekl ministr zemědělství Miroslav Toman (59, ČSSD). „Jestli obecně jdou veškeré vstupy nahoru, tak ten koncový výrobek nemůže být levnější a nemůže si udržet cenu,“ přiznal zdražování.
Dočtěte zadarmo celý článek
Pokračovat ve čtení snadno můžete po registraci.
- Registrace je pro vás zcela zdarma.
- Získáte přístup k veškerému bleskovému obsahu.
- Užijete si bonusové akce a výherní soutěže.
Účet už mám
Přihlásit e-mailem
Témata: