Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ivanka bez poloviny tváře se potkala s copatou Grétou. Mega zážitek, rozplývá se

Autor: for - 
8. září 2019
05:46

Ivanka Danišová potřebovala urgentní operaci tváře v zahraničí. Peníze díky nebývalé vlně solidarity Čechů i s pomocí čtenářů Blesku získala a nyní si užívá života s novým obličejem. Na cestě po USA se  setkala s hvězdou environmentálního světa –  švédskou aktivistkou Grétou Thunbergovou (16), která se v New Yorku, kam doplula na lodi, účastní klimatického summitu. Ivanka se pochlubila svým úlovkem na sociálních sítích a mladé aktivistce vysekla poklonu. 

Ivanka spolu s další nešťastnou ženou Mirkou potřebovaly operace, při které měly doslova dostat novou tvář. Díky masivní kampani, kterou vedla moderátorka Kateřina Etrychová, a také díky čtenářům Blesku se povedlo vybrat dost peněz, aby se mohly ženy vydat do zahraničí na náročné zákroky.

Mirka potřebovala na rekonstrukci obličeje, který měla zničený od operace nádoru, 5 miliónů korun. Ivanka potřebovala sehnat 4 miliony. Ivanka svou cestu za novou tváří pečlivě dokumentuje na instagramu. V New Yorku narazila na Gretu. Mladá aktivistka tam chystá 23. září projev na klimatickém summitu.

Ivanka si nyní užívá USA, kde se zotavuje po operaci Ivanka si nyní užívá USA, kde se zotavuje po operaci | Reprofoto Instagram

„Setkání s Grétou v NY byl jeden z nejlepších zážitků. Vidět jí naživo, říct jí pár slov o mojí kampani SAVEIVANKA a vyslechnout si o jejím projektu bylo tak neskutečně krásné a inspirující. Pro mě, Janu i Katku. A udělat si naši společnou selfie je mega zážitek. To člověk musí zažít, tu atmosféru,“ napsala Ivanka na sociální síti Instagram a připojila i fotografii.

Gréta Thunbergová se proslavila jako nejmladší aktivistka bojující za životní prostředí. Energická a mladá Švédka se dostala do New Yorku na závodní jachtě, cesta jí trvala dva týdny.

Gréta si ale svou plavbou vysloužila spíše lynč. Podle některých expertů byla její plavba energeticky a ekologicky náročnější, než by byl let letadlem. Podle mořeplavců je jachta nešetrná k přírodě – ať už proces její výroby, tak i samotná plavba. V lásce nemá Grétu ani prezident Miloš Zeman, který ji prohlásil za hysterku.

Kromě setkání se švédským symbolem boje za navrácení přírodní rovnováhy se Ivanka se sestrou Janou a Katkou podívaly i do muzea voskových figurín a z vrcholků mrakodrapů si pochvalovaly nádheru nočního New Yorku.

Ivanka si nyní užívá USA, kde se zotavuje po operaci Ivanka si nyní užívá USA, kde se zotavuje po operaci | Reprofoto Instagram

boroboro ( 8. září 2019 11:44 )

Jo!!

tojevrazdanachcala ( 8. září 2019 10:00 )

A ja to vsem těm dnešním aktivistům upřímně

Ifigenie ( 8. září 2019 09:51 )

Už s tou pitomou Grétou neotravujte! Je to směšné! Dělá to stejně jen pro popularitu a velmi rychle pochopila, že touto cestou v budoucnu přijde k hodně penězům a nebude muset makat. A ta postižená chudinka s půlkou obličeje, tak nevím, nevím, zda jí právě toto focení nějak pomohlo.

tojevrazdanachcala ( 8. září 2019 09:47 )

A ja to vsem těm dnešním aktivistům upřímně

Monikay ( 8. září 2019 09:21 )

no nevím zda si udělala dobrou reklamu, ale v zahraničí se to bere jinak

Zobrazit celou diskusi