Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školáci dostali „vízo“ od ministra Plagy. Čekají je slevy i policejní razie v barech

Autor: ČTK, for - 
28. června 2019
06:45

Školáci dostanou vysvědčení a skončí tak pro ně letošní školní rok. V sobotu jim začnou dvouměsíční prázdniny, do lavic usednou znovu v pondělí 2. září. Vysvědčení si ze škol po celé zemi odnese zhruba 1,3 milionu dětí. Některé ho už mohly dostat dříve, pokud jejich škola ukončila školní rok předčasně kvůli rekonstrukci. Ministr školství Robert Plaga sám přiložil ruku k dílu a na základní škole v Brně některé vysvědčení osobně předal. 

Před Plagu předstoupila v tělocvičně celá škola, která má přes 400 žáků. „Jsem nervóznější, než když jsem zde končil. Je to pro mě velmi emotivní, protože jsem sem chodil,“ řekl Plaga. Dodal, že rád vyřadil deváťáky a dal první velké vysvědčení prvňákům.

Dětem popřál pěkné prázdniny. „Užijte si je a do školy se vraťte plní sil. Sám jsem se už v polovině srpna vždy těšil na spolužáky, které jsem dva měsíce neviděl,“ poznamenal Plaga.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) předal vysvědčení prvňáčkům i deváťákům na základní škole v Brně, kde sám kdysi studoval Ministr školství Robert Plaga (ANO) předal vysvědčení prvňáčkům i deváťákům na základní škole v Brně, kde sám kdysi studoval | ČTK

Kromě učitelů bude vysvědčení předávat také ministr školství Robert Plaga (ANO). Navštíví první a devátou třídu základní školy v Brně - Jundrově, kam jako dítě sám chodil.

Řada institucí chystá pro děti za známky na vysvědčení odměny. Školáci tak mohou rovnou ze školy vyrazit třeba do různých muzeí, zoo, na exkurze a jiné akce, kde pro ně bude připraven zábavní program a snížené vstupné. Počasí má být přívětivé - meteorologové očekávají asi 20 až 25 stupňů Celsia a slunečno.

V zájmu ochrany bezpečnosti školáků posílí policie své hlídky. Chystá rovněž zvýšené kontroly, zda se v barech a restauracích nenalévá alkohol mladistvým. Nápor zažijí i silnice, protože se lidé začnou vydávat na dovolenou.

Zobrazit celou diskusi