Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ikea stahuje z prodeje rozkládací stůl: Nemáte nebezpečný nábytek doma

Ikea stahuje z prodeje rozkládací stůl: Nemáte nebezpečný nábytek doma
Ikea stahuje z prodeje rozkládací stůl: Nemáte nebezpečný nábytek doma  (Autor: Ikea)
Autor: ČTK - 
28. listopadu 2018
09:00

Obchodní dům Ikea varuje před nebezpečím rozkládacího stolu Glivarp. Přídavná deska totiž nedrží zcela jednoznačně, jak by měla, a mohla by spadnout, a dokonce i někoho zranit. Ikea stůl stahuje z prodeje a nabádá zákazníky, aby zakoupený stůl vrátili.

Ikea žádá všechny zákazníky, kteří si zakoupili bílý rozkládací stůl GLIVARP, aby výrobek přestali používat a vrátili ho do obchodního domu Ikea. Ikea obdržela od zákazníků oznámení, že se přídavná deska u rozkládacího jídelního stolu GLIVARP může uvolnit z vodicích lišt a spadnout, proto se rozhodla výrobek preventivně stáhnout z prodeje.

Ikea vyzývá všechny zákazníky, kteří mají bílý jídelní stůl GLIVARP, aby výrobek vrátili do jakéhokoliv obchodního domu Ikea. Jako náhrada jim budou vráceny peníze v plné výši, nebo si místo něj mohou vybrat jiný podobný výrobek. Výrobek je možné vrátit i bez účtenky.

Ikea bere bezpečnost svých výrobků velmi vážně. Všechny výrobky testujeme a jsou v souladu s platnými normami a legislativou. Navzdory této skutečnosti jsme obdrželi oznámení, že přídavná deska u stolu GLIVARP padá.

"Hrozí nebezpečí, že se přídavná deska uvolní z vodicích lišt, což může vést k pádu desky," říká Cindy Andersen, obchodní manažerka oddělení kuchyní a jídelen v Ikea of Sweden. Pokračuje: "Bezpečnost zákazníků je pro Ikea prioritou, a proto jsme se rozhodli preventivně stáhnout výrobek z prodeje."

Pro více informací se mohou zákazníci obrátit na oddělení Výměny a vracení zboží nebo na kontaktní centrum Ikea na telefonním čísle 234 567 890.

Zobrazit celou diskusi