Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bouračka uvěznila 200 řidičů na dálnici. Nocleh jim poskytla IKEA

Autor: Mii - 
29. srpna 2018
13:58

V dobrodružnou noc vyústila pro 200 řidičů mohutná bouračka na dálnici M25 u anglického města Dartford. V úterý odpoledne se zde srazily dva kamiony a na více než šest hodin kompletně zablokovaly průjezd. Skoro dvě stovky řidičů tak zůstaly uvězněné ve svých vozidlech bez možnosti kamkoli se pohnout. Incidentu si ale všimla nedaleká pobočka IKEA, která zareagovala a řidičům po dobu čekání nabídla postele.

Gesto obchodu IKEA si okamžitě vysloužilo sérii pochval po celé Velké Británii. Mnoho lidí cestovalo s malými dětmi a nevědělo, co mají během čekání na dálnici dělat. Neměli vodu ani jídlo, nebo možnost kde strávit noc. Když zjistili, že mohou přijít do IKEA a čekat v jedné z jejich vystavených postelí, nesmírně se jim ulevilo.

Ocenil to například Fergal Parkinson, který cestoval se svou manželkou a dvěma dětmi. Obchod jim dovolil zůstat přes noc. Svůj vděk projevil na Twitteru, kde rovněž zveřejnil fotografii, jak jeho spokojená rodina leží pod peřinou na jedné z postelí v obchodě. Jiná žena jménem Natasha se na Twitteru chlubila, že IKEA jí s dalším člověkem vyhradila celý jeden pokoj.

„Jsem se svojí dcerou uvězněná v IKEA kvůli nehodě na M25 už více jak pět hodin… čekáme, vybarvujeme omalovánky a snažíme se nezbláznit. Už nemůžu ty masové koule ani vidět,“ uvedla s odkazem na vyhlášený pokrm nabízený v IKEA jiná žena.

Policie nabízela ubrousky a toaletní papír

I záchranáři a dopravní policisté se ovšem čekajícím lidem snažili zpříjemnit pobyt na dálnici. Kelly Holmesová popsala, že řidičům rozdávali toaletní papír a vlhčené ubrousky, protože během tak dlouhé doby neměli jinou možnost, než vykonávat potřebu na krajnici.

Podle dálniční správy Anglie k nehodě došlo v úterý krátce po půl třetí odpoledne. Narazily do sebe dva kamiony, které náraz kompletně roztříštil. Ani jeden z řidičů neutrpěl vážnější zranění, dálnice ale musela být uzavřena. K jejímu plnému otevření nakonec došlo až ve středu v 5:45 ráno.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pajato73 ( 29. srpna 2018 14:50 )

teda to je gesto lepsi nez reklama.... IKEA, klobouk dolu

pekaaaros ( 29. srpna 2018 14:13 )

u nás by Ikea poslala na viníka nehody trestní oznámení, že kvůli němu vzniklá kolona zablokovala příjezdovku k shopping parku a chtěla po něm náhradu za ušlej zisk.

Zobrazit celou diskusi