Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Venku přežívali v bídě. IKEA ubytovala v prodejně opuštěné psy, aby přežili zimu

Autor: Mii - 
26. listopadu 2018
09:29

Ještě před několika dny skupina toulavých psů v sicilské Katánii hledala místo, kam bude moci utéct před chladným počasím. Dnes se válí v teple na kobercích a má neustálý přísun jídla. Zaměstnanci místní pobočky IKEA se totiž rozhodli opuštěné psy vzít do prodejny, aby přežili zimu. Gesto se setkalo s pozitivními reakcemi napříč sociálními sítěmi.

Martine Taccianová nakupovala v katánské pobočce IKEA, když si všimla, že v obchodě leží několik psů. Všichni se různě povalovali po vystaveném nábytku a po celém areálu měli misky s vodou a jídlem. Zeptala se tak personálu, zda zvířata mají nějaký význam.

Odpověď jí vehnala slzy do očí. Zaměstnanci ženě sdělili, že psi jsou opuštění, pochází z ulice a vzali je dovnitř do tepla, aby přežili drsné podmínky zimy, která se blíží. Uvedli navíc, že jsou připraveni se o ně starat, dokud se neoteplí, což může trvat několik měsíců. „Reagovala jsem ohromným překvapením. Není to běžná věc,“ popisovala Taccianová své pocity pro server The Dodo.

Ženu srdečné gesto obchodu tak šokovalo, že záznam spícího psa na koberci v obchodě IKEA zveřejnila na Facebooku. Později totiž zjistila, že několik zaměstnanců prodejny se dokonce rozhodlo opuštěné psy adoptovat a dát jim trvalý domov. Video se ihned stalo virálním, za týden získalo milion zhlédnutí a více než 16 500 sdílení. Krátce po něm se začaly objevovat i fotografie od dalších zákazníků, kteří si psů v prodejně všimli.

Stovky pozitivních komentářů

Veřejnost dobročinný čin ze strany IKEA ocenila. Mnoho lidí děkovalo obchodu, že se k takovému kroku odhodlal. „Od teď jsem navždy věrný IKEA,“ komentoval fotografii spícího psa muž na internetu. „Ti psi se do interiéru perfektně hodí,“ uvedl jiný uživatel.

Sama IKEA svůj čin nikde nepropagovala, jde o iniciativu jedné konkrétní pobočky. Již dříve ale řetězec prokázal, že mu na zvířatech záleží – loni představil kolekci předmětů jen pro kočky a psy. Jsou mezi nimi pelíšky, misky nebo miniaturní pohovka.

Video  Na Václavském náměstí v Praze vznikl nový obchod zaměřený na nábytek, tzv. Ikea Point. Lidé si v něm budou moci vybrat nábytek, které jim firma nechá dovézt domů.  - David Zima
Video se připravuje ...

Agathae ( 13. prosince 2018 20:26 )

Ujetý názor. Kolika psím a kočkám se pomůže?!!!

Agathae ( 13. prosince 2018 20:23 )

Koukám, že je dost dobrých lidí na světě.. Děkuji

0707 ( 27. listopadu 2018 13:02 )

Konečně i lidé něco vracejí hafanům, děkuji všem hodným lidem a IDIOTUM vzkazuji, že zvířata se chovají daleko lépe než lidé, kdyby se lidé chovali jako zvířata, byl by na světě Ráj

jity ( 26. listopadu 2018 13:24 )

Ani pracovat se jim nechce.

dementi-blesk-cz ( 26. listopadu 2018 12:58 )

jenomže psi nesmrděj jak smradlavý bezdomovci.

Zobrazit celou diskusi