Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejen Zakynthos. Nebezpečné skály jsou i na dalších plážích řeckých ostrovů

Autor: nkov - 
14. září 2018
10:17

Šokující incident, kdy turisty slunící na pláži Navagio řeckého ostrova Zakynthos zavalily kusy sesouvající se skály, si podle nejnovějších informací nevyžádala žádné oběti. Zraněných zůstává celkem sedm včetně rodiny čtyř českých turistů. Žena byla se zraněním zad převezena do nemocnice. Podle expertů se v Řecku vyskytují další čtyři pláže, kde by mohlo dojít k podobné situaci. 

„V okamžiku, kdy spadla hromada zvětralého vápence, podle odborníků to bylo až pět tisíc metrů krychlových materiálu, přišla na řadu práce hasičů a speciálních jednotek záchranářů, kteří prohledávali celou pláž a sutiny, jestli tam náhodou není někdo pohřešovaný. Hledali celé odpoledne, naštěstí nikoho nenašli,“ popisuje situaci pro ČT Studio 6 Soňa Dorňáková Samu, publicistka nacházející se v řeckých Aténách.

„Podle šéfa organizace Ochrany proti zemětřesení je nebezpečí na několika dalších místech, především na ostrovech Jónského moře. Pro řecká média uvedl, že je například ohrožena pláž Katsiki na Lefkadě nebo Myrtos na Kefalonii. Zdůrazňoval, že očekává od periférie, že jim dovolí průzkum v těchto oblastech, které jsou ohroženy, aby se neštěstí neopakovalo,“ dodává Dorňáková Samu.

Podle publicistky mají experti v plánu na ohrožených plážích potáhnout rizikové úseky skal ochranným pletivem.

PODÍVEJTE SE NA MOMENT, KDY SE NA ŠOKOVANÉ TURISTY SESUNE KUS SKÁLY:

Zobrazit celou diskusi