Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nečasová se odvolala: Sledovali agenti exmanželku Nečase kvůli nenávisti milenky?

Autor: ČTK, simao - 
16. července 2018
10:53

Někdejší šéfka premiérova kabinetu Jana Nečasová (dříve Nagyová) se odvolala proti rozsudku, který jí za zneužití Vojenského zpravodajství uložil dvouletý podmíněný trest a pětiletý zákaz činnosti ve vedoucích funkcích státní správy. V případu jde o údajné sledování exmanželky Petra Nečase Radky, kterou dle rozsudku Nagyová „hluboce nenáviděla“.

„Čekám na odůvodnění posledního odvolání a následně spis předložím Městskému soudu v Praze k rozhodnutí,“ uvedla soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavla Hájková, která v kauze rozhodovala. Dodala, že možnosti podat odvolání tedy využili jak všichni obžalovaní, tak i státní zástupce a ministerstvo obrany, jež má postavení poškozeného.

Zatímco obžalovaní zpravodajci Milan Kovanda, Ondrej Páleník a Jan Pohůnek se proti svým podmíněným trestům a zákazům činnosti ve zpravodajských službách odvolali rovnou po vyhlášení verdiktu loni v listopadu, státní zástupce i právník Nečasové Eduard Bruna si tehdy ponechali lhůtu na rozmyšlenou. Chtěli si totiž nejprve prostudovat písemné odůvodnění rozsudku.

Video  V květnu 2015 došlo ke zproštění obžaloby, státní zástupce se odvolal a soud pokračoval dál.  - Marcel Mihalik, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Nečasová trvá na své nevině. Bruna ČTK už dříve řekl, že kdyby jeho klientka figurovala v jediné kauze, poradil by jí, ať odvolání nepodává a nadále se nesoudí. Nečasová však čelí celkem třem obžalobám, takže v případě, že by v první věci dostala podmínku a ve druhé nejpřísnější možnou – tedy tříletou – podmínku, ve třetí kauze už by se s největší pravděpodobností nevyhnula trestu odnětí svobody.

Rozsudek: Nečasovu bývalou ženu hluboce nenáviděla

Současná manželka a bývalá šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) podle verdiktu zosnovala zneužití pravomoci, když v roce 2012 nezákonně zaúkolovala zpravodajce, aby sledovali Nečasovu tehdejší manželku Radku. Získáním informací o její údajné nevěře chtěla podle rozsudku uspíšit Nečasův rozvod, jeho ženu totiž „hluboce nenáviděla“.

Později údajně nechala sledovat také dva zaměstnance Úřadu vlády. Aféra přispěla v roce 2013 k pádu Nečasova kabinetu. Státní zástupce pro obžalované požaduje nepodmíněné tresty vězení. Hájková vysvětlila uložení podmínek tím, že od spáchání skutku uplynula dlouhá doba.

Nečasová je společně s lobbistou Ivem Rittigem obžalována také z vyzrazení utajované informace BIS. Třetí případ se týká údajného podplácení poslanců příslibem lukrativních funkcí a zahrnuje rovněž krácení daní z dárků, které žena dostávala od vlivných podnikatelů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

verasum ( 17. července 2018 14:04 )

Jak dlouho ještě bude probíhat soud s touhle krá..u?Ukřičená vulgární ženská hodná nejhorší pavlače?? A on ? Že mu není hanba nechat kydat hnůj na svoji první ženu?? Není to žádný chlap ani když si nechá narůst to svoje chmíří?? Vypadá jako když Šmudla čuchne do smetí - pablb.

11karel11 ( 17. července 2018 10:02 )

Nenávistnou babu a toho šaška, co ji stále drží za ruku patří zavřít doživotí. Větší hyeny neexistují.

malenabald ( 16. července 2018 13:09 )

Pořád se drží za ruce, jakoby se Nečas někoho bál a ona ho má chránit, jako matka se synem. A to strniště má asi proto, aby vypadal víc jako chlap.

cyrilko ( 16. července 2018 11:46 )

Ako sa môže chlap zamilovať do takej hnusnej ženy, ktorej naviac z očí sa dá čítať primitivizmus a zákernosť. Hnusná ženská. Na taký hnus nechutne macatej ženy nezaberie ani krabica viagry. Nečas sa za neveru svojej žene potrestal sám. Žiť s takou babizňou je utrpenie a všetkým na smiech.

AliAlice ( 16. července 2018 11:30 )

Tato mrcha se odvola ?? Taková nehoráznost...babu,která rozhodovala o všem,a považovala se šéfovou div né celé vlády,no a teď ji zůstal na krku jen ten ušlápnutej ňouma....

Zobrazit celou diskusi