Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nečasová v slzách o zadržení: Dcery myslely, že mě zavraždili. Nečas: Provinili jsme se láskou

Video se připravuje ...
Autor: vei - 
28. listopadu 2017
07:39

Bývalá vrchní ředitelka někdejšího premiéra Petra Nečase Jana (Nagyová) Nečasová nevnímala prý jeho první manželku jako sokyni. Soud přitom nepravomocně rozhodl, že právě ona stojí za sledováním Radky Nečasové. Sama vnímá soukromí jako nedotknutelné. Řekla to v pořadu Reportéři ČT. Se slzami v očích zavzpomínala i na dobu, kdy ji v jejím bytě zatýkali policisté. 

„Zmizet rychle z toho bytu, než se vrátí dcera z koncertu, aby mě neviděla v této situaci,“ to bylo podle Nečasové (dříve Nagyové) to hlavní, co si přála v roce 2013 při zatýkání v jejím bytě.

Poté, co odešla, zůstali za zamčenými dveřmi její psi, kteří při „husté“ atmosféře, když policisté zabušili na dveře, nejdříve štěkali a pak úplně utichli.

Video  Zadržení Jany Nagyové  - Česká televize
Video se připravuje ...

„Vím, že jsem prosila tehdejší vyšetřovatelku, aby se postarali o pejsky a aby dali dcerám vědět. Později jsem se dozvěděla, že se moje dcera nemohla dostat do bytu, dcery vůbec nevěděly, co se mnou je, protože před bytem stáli dva chlapi. Ta si myslela, že mě zavraždili,“ popsala své zkušenosti se slzami v očích Nečasová, která ve vazbě strávila celkem pět týdnů.

Žádná sokyně

Stále i po vynesení nepravomocného rozsudku, podle kterého je vina ze zneužití vojenského zpravodajství, tvrdí, že svou sokyni v lásce – bývalou manželku Petra Nečase – sledovat nenechala.  „Já jsem to neřešila, že je to nějaká sokyně,“ říká otevřeně bývalá vrchní ředitelka kabinetu premiéra Jana Nečasová.

Kdyby prý chtěla, upozornila by Radku Nečasovou na poměr s tehdejším premiérem jinak. „Já jsem na ni měla celé období, co jsme spolu s manželem spolupracovali, telefon. To nebyl takový problém ji nějakým způsobem dát vědět. Naopak toho já se štítím,“ tvrdí odsouzená Nečasová.

Video  Nagyová v telefonu peskuje Nečase: Jsi primitiv, ty vole...  - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Jenže soudkyně Pavla Hájková byla jiného názoru. „Zosnovala na území Prahy protiprávního použití zpravodajských prostředků, a to tak, že 23. října 2012, požádala generál poručíka Páleníka o požití zpravodajských prostředků pro sledování Bc. Radky Nečasové,“ řekla Hájková při vynesení rozsudku a vynesla na Nečasovou – dříve Nagyovou dvouletý podmíněný trest a zákaz činnosti ve vedoucích funkcích státní správy.

Cílená provokace, tvrdí Nečas

Bývalý premiér Nečas s odstupem čtyř a půl roku tvrdí, že si těsně po zatčení jeho dnešní ženy myslel, že jde o cílenou provokaci.

„Zpravodajská služba v žádném případě neprošetřovala osobu. Prověřovala, zda předsedovi vlády a jeho rodinným příslušníkům hrozí nějaké riziko,“ tvrdil v pořadu Nečas.

Video  Advokát Nagyové: Jak to bylo u výslechu?  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

„Hlavním motivem obžalované Nečasové byla hluboká nenávist vůči tehdejší manželce tehdejšího premiéra Radce Nečasové, kterou častovala těmi nejsprostějšími nadávkami,“ vidí jasný motiv Jany Nečasové soudkyně Hájková.

Bývalý šéf vojenského zpravodajství měl zas podle soudkyně jasný motiv v tom, zavděčit se uposlechnutím příkazu samotné Nečasové.

„Vědělo se o tom a vzájemně si prospívala s obžalovaným Páleníkem, v minulosti pro něj zařídila určité věci a chystala se pro něj další věci zařídit a on pro ni. Takže to byl motiv obžalovaného Páleníka, který to pro ni dělal z důvodu vděku, eventuelně z budoucího prospěchu, jak by mu do budoucna mohla prospět v jeho další kariéře,“ tvrdí soudkyně po vynesení nepravomocného rozsudku.

Chybělo povolení a další podklady

I když tehdejší premiér Petr Nečas původně v roce 2013 tvrdil v tiskovém prohlášení, že o sledování své bývalé manželky nevěděl, a omluvil se za zneužití vojenského zpravodajství, dnes stojí za svou ženou.

Video  Prohlášení premiéra Nečase: Nagyové nadále věřím  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

„Ta prvotní informace byla ode mě, já jsem informoval ředitele vojenského zpravodajství o tom, že jsou tady některé podezřelé okolnosti, a požádal jsem ho o to, aby se tou věcí zabýval,“ tvrdí Nečas dnes. Jeho manželka ale o žádném sledování nevěděla a to je podle státního zástupce Rostislava Bajgara zvláštní.

„V naprosté většině případů, pokud se provádí kontrasledování či obrana proti sledování, ta osoba o tom ví. Pokud by nastala situace, že z určitých důvodů by snad ta osoba o tom vědět neměla, za každé situace je třeba mít povolení příslušného soudu,“ popřípadě ministra obrany, žádné povolební na sledování Radky Nečasové ale podle Bajgara neexistovalo, o čem je přesvědčená také soudkyně Hájková.

Soudkyně: Nečas nemluvil pravdu

„Neměli jsme k tomu žádný důvod, já jsem byl několikrát konfrontován s výhrůžkami s hrozbou zabití a podobně a vždy jsem to řešil s příslušnými orgány a nikdy jsem o tom neinformoval své blízké. Nevím, proč bych je měl znepokojovat,“ zdůvodňuje Nečas, proč o sledování jeho tehdejší manželka nic nevěděla.

Soudkyně to ale rozporuje tím, že pokud by šlo skutečně o hlídání Radky Nečasové před nějakým nebezpečím, chodili by za ní zpravodajci i do nákupního centra nebo do posilovny.

Video  Jana Nečasová je nevinná! V šoku je i její právník!  - Marcel Mihalik, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

„Objekt Darwin po celou dobu sledování dodržuje scénář, který byl sledovací skupině oznámen. Nevykazuje žádné závadové skutečnosti, nemá žádné schůzky, jinou činnost, která by se vymykala běžným zvyklostem. K těmto záznamům byla přiložena fotodokumentace,“ citovala soudkyně ze zprávy zpravodajců a zminila, že Darwin byla právě sledovaná Radka Nečasová.

Podle soudkyně Nečas nemluvil u soudu pravdu, a to proto, aby prospěl své současné manželce.

Nečas: Provinili jsme se láskou

Jana Nečasová dnes nechce o svém soukromí příliš mluvit. Nechce ani prozradit, čím se živí, protože jí prý novináři překazili už dvě profese. V pořadu přiznala, že milenkou ženatého Nečase byla někdy od roku 2005 nebo 2006.

„Když to řeknu otevřeně, tak jsem pořád v bojové pohotovosti, ale jsem šťastná, protože žiju s člověkem, kterého miluju, jsem šťastná, že moje dcery jsou zdravé, takže žijeme, jak by se řeklo v rámci možností, s přihlédnutím na okolnosti, de facto dobře, šťastně – chtěla bych říct, že i v klidu, ale tak to říct nemůžu,“ tvrdí o svém dnešním životě bývalá vrchní ředitelka kabinetu premiéra Petra Nečase – Jana Nečasová, která se proti rozsudku zřejmě odvolá.

I Petr Nečas je podle svých slov v soukromém životě spokojený. Celá kauza prý ale bere oběma manželům „obrovské množství energie“.

Video  Karolína Peake vzpomíná na krizi Nečasovy vlády: Za co jí vyčinila Nagyová?  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Můj dnešní život je částečně takový, jaký jsem chtěl – jsem s člověkem, s ženou, kterou jsem miloval a kterou miluji, z politiky jsem chtěl odejít, věnovat se něčemu jinému, například podnikání, tomu se věnuji, nicméně nebudu zastírat, že kauza našich trestních stíhání má na nás nesmírný dopad. To bych lhal, kdybych tvrdil, že ne,“ popsal bývalý premiér a dodal, že lituje, jaký měla jejich láska vliv na jejich životy.

„Nejvíc lituji toho, jak se můj vztah s ženou, kterou miluji, stal pro ni osudným v tom slova smyslu, že ji prakticky ničí život. To je věc, která je pro mě nesmírně těžká a které nesmírným způsobem lituji, že jen proto, že se dva lidé do sebe zamilovali, že dva lidé chtěli být spolu, že shodou okolností se potkali až ve zralém věku a byli v nějakých pozicích, tak že to má takový devastující účinek na život milovaného člověka,“ uzavřel Nečas. 

pinkfloyd23455 ( 21. dubna 2018 12:02 )

že by mě ti dva nevylizali pr.del !!lidi vy mate starosti!!

montevideo ( 3. prosince 2017 17:53 )

Vymámila kabelky, šperky a kožichy za statisíce, položila vládu, ohrozila bezpečnost státu, ale ona a ten její ratlík se "provinili jen láskou" !

pepen ( 29. listopadu 2017 07:39 )

Myslím,že by se hovno stalo..kdyby to byla pravda!!!Zlodějka století!!!Odporná bestie!!!

makonuk ( 29. listopadu 2017 03:01 )

No na ty je pohled,dvě PRASATA,chodte kanálama.

squirrel ( 29. listopadu 2017 02:11 )

zdravim...Provinili jsme se laaaaaskou..doufam,ze to bude cist nektery z textaru..to je muj navrh na novy cesky hit Ja se opravdu divim,ze ten pan s tou pani si jeste nenechali prebudovat a vylepsit odpadni kanaly a nechodi nimi...nemam ve zvyku nadavat,ani urazet..ale proste napisu jak to ja citim..uz jen pri pohledu na ne,se mi zveda zaludek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa