Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U vily Chovance chytili špeha od Stropnického. „Bouchne“ to v koalici?

7. března 2017
21:20

U vily ministerstva vnitra v pražských Dejvicích zadrželi minulý týden vojenského zpravodaje. Vilu využívá mimo jiné také ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Zadržený muž si fotil okolí domu. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) označil sledování Chovance armádní rozvědkou za absurdní. Uvedl to web Seznam Zprávy.

„Podle neoficiálních informací se měli armádní zpravodajci zajímat o jinou budovu o několik ulic dál. Lidé z Chovancova okolí tomu však nevěří, tvrdí Seznam Zprávy.

Mluvčí ministerstva vnitra Lucie Nováková nechtěla pro Blesk.cz informaci příliš komentovat. „Nemohu to potvrdit, ani vyvrátit,“ řekla stroze. Podezřelého měla zatknout Chovancova ochranka. Podle ministra by mohl celý incident přerůst ve vážný koaliční spor. 

Ministr obrany Martin Stropnický v souvislosti s případem médiím sdělil, že Vojenské zpravodajství plnilo v Praze 6 úkoly vyplývající z jeho zákonné působnosti a mělo k tomu všechna potřebná povolení.

Milan Chovanec byl minulý týden také na noční kontrole heren. Podívejte se na video:

„Spekulace o sledování ministra Chovance vojenskou rozvědkou jsou absurdní,“ zdůraznil Stropnický. V prohlášení, které má Blesk.cz k dispozici, dále uvedl, že i přesto nechá vše důkladně prošetřit. „Přesto jsem inicioval svolání stálé sněmovní komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství, aby tento médii prezentovaný ‚incident‘ vyšetřila,“ dodal ministr obrany. Podle něj jde ze strany Chovance jen o jeho zviditelnění před víkendovým sjezdem ČSSD, na kterém ministr vnitra obhajuje post prvního místopředsedy.

„Moc bych si přál, aby tuto zprávu prověřil i útvar proti dezinformacím při ministerstvu vnitra,“ uzavřel Stropnický.

..krakonos500 ( 8. března 2017 08:37 )

Zase jsi se soudruhu udělal před bilboardem s nahým Topolánkem? http://ceskapozice.lidovky.cz/czech-lawmakers-vote-for-billboards-phase-out-for-highwa ys-and-motorways-1ld-/tema.aspx?c=A120504_141211_pozice_65914

aIIahakbar ( 8. března 2017 07:40 )

Včera jsem zažil něco, na co jen tak nezapomenu. Byl jsem na služební cestě a stavil jsem se na oběd v jedné hospůdce na okraji Prahy. Po hospůdce se mimo personálu nenápadně pohyboval jakýsi šupák s tabletem v ruce a sbíral se stolů účtenky EET. Na tom by ještě nic nebylo, kdyby na něho číšník nezavolal Zdenku, už jich máš dost, už běž. Když ta figurka odešla, tak jsem se číšníka zeptal, kdo že to je a on mi řekl, že je to místní blázen, který sbírá účtenky z EET a navíc je to prý velký přivrženec Kalouska. Tak nevím, byla to náhoda, nebo jsem viděl partyzánku zdenkka na vlastní oči? Ať mě trefí šlak, jestli kecám!

joudajoudovy ( 8. března 2017 06:36 )

socani, socani, o kolikatou zpravu kubiceho se jiz jedna? kam az mocensko-korytarsti precechtelove zajdete? vase snaha o diskreditaci je marna, je marna.... lepsi by bylo, kdyby si bohuuus sveho komandira nechal vysetrit psychiatrem, kdyz se verejne prezentuje se svou kulovnici.

snehulak ( 8. března 2017 06:34 )

Tak ona ta vila bude už stokrát ofotografovaná, od první republiky až podnes. Takže spíš půjde o ty orgie, co tam Milán má pořádat.

petr11 ( 8. března 2017 05:47 )

...jen se chlapci dobře hlídejte...na to peníze jsou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa