Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Kulka do hlavy.“ Slovenský boss kromě Kuciaka vyhrožoval i známému právníkovi

Autor: Darina Jíchová - 
27. března 2018
23:15

S vraždou investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) je spojován také kontroverzní slovenský podnikatel a boss Marián Kočner. Kuciak o Kočnerovi psal, zvláště ve spojitosti s jeho neprůhlednými finačními machinacemi. A Kočner novinářovi po telefonu několikrát vyhrožoval, až na něj investigativec podal trestní oznámení. Jenže policie to neřešila.

Zavražděný novinář není jediným, komu Kočner vyhrožoval. „Zaslouží kulku do hlavy,“ řekl jednou na adresu známého právníka Romana Kvasnici. Stejně jako u Kuciaka to ale policie smetla ze stolu a označila za „drobný přestupek“ a dál neřešila. Kvasnica zastupoval v roce 2012 OTP Banku, u které měla Kočnerova společnost dluh.

Nebezpečný a konfliktní podnikatel

„Začal tím, že se mu nelíbí můj tón,“ popsal Kvasnica pro týdeník Trend, aby dodal: „Pak začal křičet a prohlásil: Kvasnica je arogantní hajzl, nechám mu prohnat kulku hlavou.“ Totéž si poznamenala i policejní zapisovatelka, když Kvasnica podával trestní oznámení. Policisté však uvedli, že se jedná jen o přestupek. „Výhrůžky jsem bral vážně, vím, že pan Kočner je mimořádně konfliktní osoba,“ prohlásil právník. Dodal také, že ho nepřekvapilo, že se incident dál neprošetřoval.

Kvasnica tím narážel na to, že Kočner je blízkým přítelem Dobroslava Trnky, který v té době působil jako generální prokurátor. „Kočner je nebezpečná osoba,“ nechal se slyšet Kvasnica. Je velmi nespokojený s tím, že policie ukončila vyšetřování jeho případu. „Na Slovensku jsou osoby, které si mohou dovolit všechno a jejich agresivita narůstá, stejně jako nečinnost orgánů. Tohle bylo pár let po vraždě mého kolegy Ernesta Valka, bál jsem se. Byl jsem velmi opatrný,“ uvedl.

Výhrůžky šetří policie až nyní

Kočner se k incidentu vyjádřit nechtěl, znovu nechtěl komentovat ani výhrůžky, kterými častoval Kuciaka. Novináři oznámil, že „na něj a na jeho rodinu bude sbírat špínu a postará se o to, aby už nikdy nic nenapsal“. Podnikatel má podle slovenského tisku sklony k výhrůžkám typu, že někoho zabije. Policie se novinářovým oznámením vůbec nezabývala. Generální prokuratura celý případ znovu otevřela a vše prověřuje.

Video  Policie o vyšetřování vraždy nadále neinformuje. Pochybnosti má i právní zástupce rodin  - tv Joj
Video se připravuje ...

fromoutofnowhere ( 29. března 2018 16:18 )

uff. preco az teraz sa to pise, dost zavazne, malo sa to vysetrit.

Zobrazit celou diskusi