Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt modelky (†14) přímo na molu: Pitva prozradila, co se jí skutečně stalo!

Autor: ČTK - 
24. listopadu 2017
22:19

Čínská policie vyloučila kriminální pozadí a zpochybnila tvrzení, že smrt čtrnáctileté ruské modelky zavinilo přepracování během týdne módy v Šanghaji. Oznámila to dnes agentura AFP.

Smrt Vlady Dzjubové v šanghajské nemocnici minulý měsíc vyvolala pozornost i otázky ohledně obskurního světa zahraničních modelek v Číně, kde nezletilá cizinka pracovala bez doprovodu zákonného zástupce.

Náhlá smrt mladičké krásky pobouřila ruskou veřejnost, která podezírá čínské zaměstnavatele, že dívku přetěžovali. Modelka si stěžovala příbuzným, že je po třináctihodinových pracovních cyklech zcela vyčerpaná. Poté, co zkolabovala, byla převezena do šanghajské nemocnice, kde zemřela. Podle šanghajské policie Vlada Dzjubová zemřela kvůli selhání orgánů patrně v důsledku infekce centrální nervové soustavy, nejspíše meningitidou. "Soudní pitva nezjistila žádné zranění způsobené násilím, ani žádnou anomálii," uvedlo policejní prohlášení.

Dívka podle listu The Siberian Times onemocněla zánětem mozkových blan a její stav zhoršilo vyčerpání po namáhavé módní přehlídce v Šanghaji. Ale čínská modelingová agentura ESEE tato nařčení odmítla a poukázala na to, že se dívka začala cítit špatně šest dní po skončení týdne módy. Argumentovala také lékařskou zprávu z nemocnice, podle které příčinou smrti byla otrava krve. Ruska, která i přes své mládí směla podle čínských zákonů pracovat jako modelka, zemřela za nepřítomnosti příbuzných, její matka nestačila do Šanghaje včas přicestovat.

Její tělo bylo vráceno do Ruska 11. listopadu. Úmrtí dívky začaly vyšetřovat také ruské úřady kvůli podezření, že smrt zavinila nedbalost. Viníkům by v případě prokázání viny hrozilo podle tisku maximálně tříleté vězení. Podle listu Komsomolskaja pravda se žačka šesté třídy, 178 centimetrů vysoká Vlada věnovala modelingu od svých 12 let. Přestože už začal školní rok, přemluvila rodiče, ať jí dovolí jet do Číny.

VIDEO: Další kampaň skutečných žen: Dovolte si mít madla lásky

Video  Další kampaň skutečných žen: Dovolte si mít madla lásky  - #iamnoangel
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi