Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zákazníci O2 se dnes nemohli nikam dovolat. Operátor řešil masivní výpadek

Autor: ČTK, ula - 
24. dubna 2017
11:05

Klienti operátora O2 ve středních, západních a jižních Čechách a v části Prahy mohli mít dnes dopoledne problém se spojením hovorů. Podle posledních informací  síť postupně nabíhá zpět. Firma hodlá za každý neuskutečněný hovor poslat peníze na dobročinné účely. Jejich počet momentálně O2 analyzuje.

Velký výpadek Blesk.cz potvrdila i mluvčí společnosti Lucie Pecháčková. Firma začala společně s dodavatelem intenzivně pracovat na nápravě.

Problémy se spojením hovorů mohli mít někteří zákazníci ve středních, západních a jižních Čechách a v části Prahy. Například na pražském Chodově podle zjištění ČTK nemohli uživatelé telefonovat ani přijímat hovory, SMS zprávy fungovaly.

„Při volání na tísňové linky doporučujeme vyjmout SIM kartu z mobilního telefonu, ten se pak automaticky přihlásí do jiné dostupné sítě,“ uvedla Pecháčková.

Jak uvedl operátor na svém facebookovém profilu, dnešní výpadek bude kompenzovat tak, že za každý neuskutečněný hovor pošle prostřednictvím své firemní Nadace O2 peníze na dobročinné účely.

Poslední větší výpadek měla O2 letos v lednu v síti 3G ve středních Čechách. O2 má v mobilní síti kolem 4,9 milionu zákazníků. Majoritní podíl v O2 vlastní investiční skupina PPF.

Podívejte se, jaký má názor na ceny mobilních operátorů premiér Bohuslav Sobotka:

Video  Sobotka: Česko má drahá mobilní data pro běžné zákazníky  - Blesk - Jaroslav Šimáček
Video se připravuje ...

babamotorkarka ( 24. dubna 2017 13:25 )

Na našem srazu na motorkách v Praglu O2 nejde !

zednik ( 24. dubna 2017 13:25 )

Jak chce O2 spočítat ty neuskutečněné hovory??? A nemělo by tedy O2 odškodnit své zákazníky? Věnovat z tohohle důvodu peníze nějaké nadaci mě přijde prvoplánovaný výpadek a reklama. Na úkor zákazníků...

sharp ( 24. dubna 2017 11:27 )

Za každý neuskutečněný hovor společnost O2 pošle peníze na dobročinné účely ? Jaké ? Kdo odškodní klienty, kteři se nemohli dovolat ? Ne každý používá mobil jen na vykecávání s kamarády/kamarádkami, potřebuje se někam dovolat, může mít velmi naléhavý hovor. Tihle klienti si nezasluhují odškodnění ?

Zobrazit celou diskusi