Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Neomezené volání za 50 kč? Jen pro vyvolené. Babiš to schytal za úřednický tarif

Autor: Mii - 
18. dubna 2017
22:55

Ministerstvo financí v tendru vybralo nového poskytovatele mobilních služeb. Jako vítěze zvolil úřad T-Mobile. Pracovníci si tak užijí neomezeného volání i několika „giga“ dat za zhruba sto korun. Za něco takového přitom běžný zákazník platí měsíčně operátorům až osmkrát více. To nenechali lidé na sociálních sítích bez povšimnutí a šéfa ANO za to pěkně „vymáchali“.

Zaměstnanci úřadu vedeného šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem nyní mají neomezené volání za 54 korun a k tomu tři GB dat za 32 korun nebo 10 GB dat za 109 korun. Za podobné podmínky přitom běžní lidé platí kolem osmi set korun.

Nového tarifu mohou využívat i zaměstnanci organizací spadajících pod ministerstvo financí, jako jsou Generální finanční ředitelství, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových či Generální ředitelství cel. Celkem ministerstvo za čtyřletý kontrakt dá 22 628 328 korun bez DPH.

„Díky nové rámcové smlouvě se společností T-Mobile zaplatí resort za jednotlivé tarify jedenáctkrát nižší cenu, než jakou platil v roce 2013,“ sdělil tiskový mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec.

Běžná cena neomezeného tarifu u T-Mobile je 799 korun. Člověk k němu dostane čtyři GB dat. U O2 a Vodafone vyjde neomezený tarif na 749 korun s 1,5 GB dat.

Výsledkem se na sociální síti Twitter pochlubil i šéf ANO Andrej Babiš. Příliš pochvaly ale nesklidil.


Uživatelé se ho ptali, zda má prohlášením v plánu všechny vytočit? Tomáš F. například reagoval: „Bylo by lepší, kdyby ministr podobné podmínky vyjednal pro všechny občany ČR, ne jen pro sebe a své úředníky.“ Somebody zase uvedl: „Jsme všichni hrozně rádi, že to víme a vůbec si při tom nepřipadáme jak ti kreténi, kteří to nakonec zaplatí...“

Ceny mobilních dat v Česku vyvolávají emoce. Co si o nich myslí předseda ODS Petr Fiala?

Nezadat ( 19. dubna 2017 13:28 )

Lepší koblihu jak od kopanec do řiti a zvýšení daní od ko kota kalouse a povedené ODS či ČSSD která už se tím vůbec netají.

Nezadat ( 19. dubna 2017 13:26 )

To je mě jasný,ale proč to neudělají i ostatní ministerstva aby ušetřili něco na výdajích z našich daní.

anna1234 ( 19. dubna 2017 10:05 )

.. jde, ale jenom pro Min. financí. Holt co je pro pána není pro kmána. Snad si nemyslíš, že by operátor přistoupil na podobný paušál plošně pro všechny.

Nezadat ( 19. dubna 2017 08:45 )

Vida že to jde a co dělá ten šmejd ministr průmyslu?Bohužel ten zmetek s ČSSD nás posílá do Polska.

diskutujici ( 19. dubna 2017 07:06 )

Takze uz ted nebudou dostavat zadne priplatky na telefon?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa